05 / 05 / 2024

öğrenciler yurtları tercih ediyor

öğrenciler yurtları tercih ediyor

Yeni öğretim yılının gelmesiyle birlikte, İstanbul'da yüzde 40'a yakın artış gösteren kiralar öğrencilere yurtlara yönlendirdi. Kentsel dönüşüm sebebiyle Büyükşehirlerde yıkılan eski konutların sahiplerinin kiraya çıkması kira oranlarını arttırdı..

Öğrenciler artık barınmada büyükşehirleri tercih etmiyor...

Hayat pahalılığı öğrencilerin üniversite tercihlerini maalesef de etkiledi. Üniversitelerin toplam kontenjanı çoğalırken öğrenci tercihleri de düştü. Buna göre, özellikle İstanbul'da 2023 YKS' de önceki seneye göre tercih sayısında 798 bin düşüş yaşandı. İşte haberim ayrıntıları...

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK yurt yerleştirme sonuçlarını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Öğrenciler şimdi KYK yurtlarında ne gibi imkanlarla karşılaşacaklarını araştırıyorlar. En merak edilen konulardan biri de yemek ücretlerinin durumu oldu. Peki KYK yurtlarında kahvaltı ücretsiz mi?

YKS ek tercihler başladı mı? Ne zaman başlayacak?

İlk tercihlerde yerleşemeyenler için YKS ek tercihler başladı mı sorusu merak edilmeye başlandı. Yerleşemeyen ve ikinci kez şansını denemek isteyen öğrenciler 2. tercih dönemini bekliyorlar. Peki YKS ek tercihler başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte 2023 YKS ek tercih dönemi ayrıntıları...

KYK yurt ücretlerinde son dakika gelişmesi! Yurtlarda kalacak öğrenciler mutlaka baksın!

​​​​​​​KYK yurt ücretlerinin ne kadar olduğu, müracaat edecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. 6 çeşit tipte öğrencilere olanak sağlayan yurtların oda fiyatları sunduğu imkân kapsamında değişiyor.

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS sonuçları bugün belli oldu. Öğrenciler ise tercih kılavuzu ve tarihlerini merak ediyor. Peki, YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

2023 LGS tercihleri ile ilgili detaylar öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. Peki LGS tercihi nasıl yapılır? İşte MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

Öğrenciler müjde! KYK burs ve öğrenim kredisi 2022 başvuruları başladı! Elinizi çabuk tutun!

Öğrencilerin heyecanla beklediği Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredileri için başvurular başladı. Peki hangi öğrenciler burs alabilir? Burs başvuruları nereden nasıl yapılır? İşte 2022-2023 burs başvurusu detayları...

Kira ödemek istemeyen öğrenci depoları tercih etti!

Koronavirüs salgını nedeniyle okudukları şehirden ailelerin yanına dönen öğrenciler bu zamanda kira ödemek istemedikleri için evlerini boşaltarak eşyalarını depoya yerleştirmeyi tercih etti. 

Öğrenciler kiralık konut sektörünü canlandırdı! 

Üniversiteye yerleşen öğrenciler kiralık konut piyasasını hareketlendiriyor. Öğrenciler em çok 1+1 ve 2+1 konutları tercih ediyor. 

Üniversite öğrencileri için kiralık ev uyarısı!

Üniversite sınav yerleştirme sonuçlarının belli olmasından sonra, sınavı kazanan öğrenciler de tercih ettikleri üniversitelerin bulunduğu kentlerde konut arama telaşına girdiler. 

Ev kiralayacak öğrenciler dikkat!

Endeksa.com, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli ve Bakırköy‘deki kira bedellerini, güncel verilerini yayınladı. Bölgeler, İstanbul'da öğrenciler tarafından en çok tercih edilen 4 ilçe oldu.

Kamu yurtlarına ilişkin 10 sorun meclis gündeminde!

Kamu yurtları ile barınma sorunu yaşayan öğrenciler mecliste konu oldu. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

öğrenciler yurtları tercih ediyor Haberi

öğrenciler yurtları tercih ediyor

Yeni öğretim yılının gelmesiyle birlikte, İstanbul'da yüzde 40'a yakın artış gösteren kiralar öğrencilere yurtlara yönlendirdi. Kiraların artması ve kiralık ev bulunamasının en önemli sebepleri arasında eski binaların dönüşüme uğraması ve üniversite sayısının artması geliyor. Özellikle Büyükşehirlerde yıkılan eski konutların sahiplerinin kiraya çıkması kira oranlarının artmasına neden oldu. İstanbul'da öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği semtlerdeki kira oranlarında yüzde 40'a varan artışlar yaşandı. Geçen sene 900 liraya kiralanabilen 3+1 daire şimdi 1.500 liraya yükseldi. Bir öğrenci için özel yurtlar 300 ile 400 lira arası bir ücret alıyor bu ücretin içinde 3 öğün yemek yiyebiliyor, çamaşırlarını yıkatabiliyor ve en önemlisi ise bulaşıktan kurtuluyor. 


Türkiye...