05 / 05 / 2024

Okmeydanı planı iptal edildi

Okmeydanı planı iptal edildi

Beyoğlu'nun Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Keçicipiri, Fetihtepe ve Piripaşa mahallerini kapsayan Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Okmeydanı planı iptal edildi!

Okmeydanı Çevre Koruma Derneği tarafında, 1/5000 Nazım İmar Planı için açılan yürütmenin durdurulması ve planın iptali davası sonuçlandı. İstanbul 6. İdare Mahkemesi, 1/5000 Nazım İmar Planı'nı oy birliğiyle iptal etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu: Ankara'nın o ilçesindeki imar planı revizyonu kesinleşmeden iptal edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan 'Kentsel Gelişme Alanına' ilişkin imar planı revizyonuna yönelik verilen teklifi iptal etti.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Şişlililer Taş Yapı'nın yeni rezidans projesine karşı eylemde: Planı iptal ettirene kadar mücadelemiz sürecek!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de inşa edilecek olan yeni gökdelen projesi büyük tepki çekti. Yaşanan duruma tepki veren yurttaşlar söz konusu inşaat projesi için bir araya geldi.

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi 142 parseldeki “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali konusunda açılan davada Muğla İkinci İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

Esenler Belediyesi'nin plan değişikliği iptal edildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘Açık Otopark Alanı’na dönüştürmesi kararını iptal etti.

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Alaçatı Port imar planı iptal edildi!

Çeşme’de tepki üstüne tepki alan lüks villa inşaatları ve su kanalı genişletme faaliyetinin sürdürüldüğü Alaçatı Port projesi ile ilgili olarak yargı karar verdi.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Yargı, Melih Gökçek’in Ankara İncek’teki imar planı değişikliğini iptal etti!

Yaşanan gelişmelere göre, Ankara Gölbaşı İncek’te, Dam Yapı Kooperatifi alanında imarın artırılmasına ilişkin plan değişikliği iptal edildi.

Okmeydanı planı iptal edildi Haberi

Okmeydanı planı iptal edildi

BEYOĞLU Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı'ndan Halic'e kadar uzanan projeyi Paris'in Şanzalize caddesine benzeterek 'Okmeydanı'nı Şanzelize yapacağız' demişti. İstanbul 6.  İdare Mahkemesi Okmeydanı l/'5bin ölçekli Nazım İmar Planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptaline karar verilmesine yönelik açılan davada, planı oy birliğiyle iptal etti. 


13 Ağustos 2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına, CHP Grubu tarafından yapılan itiraz sonucu 6. İdare Mahkemesi 3 Temmuz 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Beyoğlu Belediyesi ve İBB kiracıların durumu ve ticaret alanlarının gözden geçirilmesine ilişkin konuları göz önünde bulundurarak yeniden plan çalışması başlatmıştı. Aralık ayında yeniden meclise taşınan planlar oyçokluğu ile kabul edilmişti.  Okmeydanı projesi maketi başında hasın mensuplarına konuşan Demircan, mahkemenin itirazlarını göz önünde bulundurarak yeni plan...