14 / 05 / 2024

orman yangını uyarısı

orman yangını uyarısı

Orman Genel Müdürü Çiftçi: 'Antalya'da 1-3 Eylül'de sadece bir yangının çıkarken, 4-6 Eylül'de ise meteorolojik değerlerin riskli duruma gelmesi, rüzgarın fazla, nisbi nemin düşük olması nedeniyle bu ilde 26 orman yangını meydana geldi' dedi...

Meteoroloji'den Antalya ve Muğla'da orman yangını uyarısı geldi!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya ve Muğla'da orman yangınları açısından riskli bir döneme girileceği uyarısında bulundu. Açıklamada, bölgenin bugünden itibaren sıcak ve kuru havanın etkisi altında kalacağı belirtildi.

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine son 6 gün uyarısı! Bu işlemi yapanlara tam 7 bin 500 TL para yatırılacak!

Türkiye'nin en çok tercih edilen kamu bankaları arasında bulunan Ziraat Bankası'ndan müşterilerine son 6 gün uyarısı geldi. Ziraat Bankası tarafından paylaşılan detaylara göre bu işlemi yapanlara 7 bin 500 TL verecek. 

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine son 14 gün uyarısı! Hem müşterisi olup hem de bunu yapana tam 7 bin 500 lira yatıracak

Türkiye'nin en en çok tercih edilen kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası'ndan müşterilerine son 14 gün uyarısı geldi. Paylaşılan bilgilere göre hem müşterisi olup hem de bunu yapanın hesabına tam 7 bin 500 lira yatırılacak...

Otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı! En dip fiyatlar…

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların satış rekorunu kırarken, fiyatlar da hareketlenme başladı. Birçok kişi araç fiyatlarda düşüş beklerken ekonomist Mert Başaran, otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı yaptı ve nedenini açıkladı.

Altını olanlara bir çeyrek bile bozdurmayın uyarısı geldi! Altın o rakamla bir rekor daha kıracak!

Altın piyasalarındaki dalgalanmalar hız kesmeden sürerken yatırımcılar da güncel fiyatlar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre altını olanlara bir çeyrek bile bozdurmayın uyarısı geldi. İşte detaylar...

Ünlü analist İslam Memiş'ten her eve yönelik flaş altın uyarısı

Ünlü analist İslam Memiş'ten her evdeki yatırımcılara yönelik altın uyarısı geldi. İşte İslam Memiş tarafından yapılan uyarılar...

İslam Memiş'ten altın ve dolar tahmini! '31 Aralık son gün' uyarısı dikkat çekti

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, aralık ayına ilişkin gram altın, dolar, gram gümüş, ons altın ve ons gümüş tahminlerinde bulundu. Memiş'in '31 Aralık son gün' uyarısı ise dikkatleri çekti.

Merkez Bankası'nın uyarısının ardından faizlerle ilgili yeni gelişme!

Bankalar, Merkez Bankası'nın uyarısıyla birlikte faiz oranlarını düşürmeye başladı.

Yatırımcıya çeyrek ve gram altın uyarısı! Altın fiyatlarına bakarak bunu yapmanın tam sırası

Dünya ve Türkiye piyasalarında altının fiyatı düştü. Yakın zamana kadar bin TL’ye ulaşan altının gram fiyatı bugün itibari ile 905 TL’ye kadar geriledi. Altın uzmanları yatırım yapmak isteyenlere çeyrek ve gram altın uyarısı yaptı: Şimdi tam zamanı..

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Akmerkez GYO'dan 'evde kalın' uyarısı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, sağlık yetkililerinin aldığı tedbirler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "evinizden çıkmayın" yönlendirmeleri doğrultusunda   tüm çalışanlarına evde kalın uyarısı yaptı. 

Hatay'da orman yangını!

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde Çökek Yaylası Kırmızıburun mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 5 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Söndürülen yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Zonguldak Alaplı'da orman yangını meydana geldi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, orman örtüsünde etkili olan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kastamonu'da orman yangını!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli lodos nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı. Kuğu köyü Çiftlik Mahallesi'nde ormanlık alanda, yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu.

orman yangını uyarısı Haberi

orman yangını uyarısı

Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, meteorolojik verilere göre çarşamba gününe kadar, Hatay'dan başlayıp Akdeniz ve Ege sahil bölgelerinden İstanbul'a kadar uzanan bölgenin orman yangınları açısından risk taşıdığını söyledi.


Çiftçi, Genel Müdürlükte düzenlediği basın toplantısında, Meteroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre Türkiye'nin güney, batı ve Marmara bölgelerinin çarşamba gününe kadar orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıdığını belirtti.


Bu nedenle kamuoyunun bilinçlendirilmesi, uyarılması ve alınması gereken tedbirlerle ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun valiliklere genelge gönderdiğine işaret eden Çiftçi, genelgede şunların kaydedildiğini anlattı:


"Genelgede, kriz komisyonlarının oluşturulması, özellikle orman ve kırsal yangına neden olan ateşlerden kaçınılması, piknik, anız, çöplük ateşlerinin yakılmaması, tüm iletişim araçlarıyla vatandaşın orman yangını riski konusunda aydınlatılması, orman yangınlarında kullanılabilecek araçları olan kuruluşların, bunları hafta içi ve hafta...