28 / 08 / 2024

Ortaklıktan çıkarılma kararına itiraz

Ortaklıktan çıkarılma kararına itiraz

Kooperatif üyeleri kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde ortaklıktan çıkarılabiliyor. Ancak anasözleşmede açıkça gösterilmeyen sebeplerle ortaklıktan çıkarılan ortaklar bunun iptalini isteyebiliyor. İşte kooperatif üyeliğinden çıkarılma kararını

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy projesinin inşaatı yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ediyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen ve çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi kapsamında bulunan Dursunköy 2. etap konut projesinin inşaatı, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürüyor.

Depremde 150 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi yakalama kararına rağmen mal varlığını sattı!

6 Şubat depremlerinde 150 kişinin öldüğü Palmiye Sitesi'nin müteahhidi Ali Babaoğlu’nun yurt dışı yasağı ve yakalama kararı olmasına karşın mal varlığını sattığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Fransa’da Konut Bakanı Guillaume Kasbarian yaptığı açıklamada “ömür boyu HLM hakkı” şeklinde tanımlanan duruma son verme niyetinde olduklarını belirti. Böyle bir durumda milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Evde bakım maaşı alanlara 2023 Haziran şoku geldi! Ödemeler resmen böyle yapılacak! Hemen bu son dakika kararına bakın!

Evde bakım maaşı alanlara 2023 Haziran şoku geldi... Ödemeler resmen böyle yapılacak... Hemen bu son dakika kararına bakın...

Euroda yarın dananın kuyruğu kopuyor! Bankanın kararına kesin gözüyle bakılıyor! 1 eurosu bile olanlar hemen baksın!

Küresel piyasaların gözü bu hafta merkez bankalarına çevrildi. Bugün Fed, yarın ECB faiz kararını açıklayacak. Euro için Avrupa Merkez Bankası'nın kararına kesin gözüyle bakırken yarın euroda dananın kuyruğu kopacak.  1 eurosu bile olanlar hemen baksın!

Evde bakım maaşlarında ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen tek tek açıklanan bu son dakika kararına bakın!

Evde bakım maaşlarında ödemeler artık resmen böyle yapılacak... Hemen tek tek açıklanan bu son dakika kararına bakın...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Evde bakım maaşı ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bu son dakika kararına bakın!

Pek çok kişiyi ilgilendiren evde bakım maaşı ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bu son dakika kararına bakın...

Ortaklıktan çıkarılma kararına itiraz Haberi

Ortaklıktan çıkarılma kararına itiraz

Kooperatif üyeliğinden çıkarılma kararının iptali istemi!

Kooperatif üyeleri kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde ortaklıktan çıkarılabiliyor. Kooperatif ortaklığından çıkarılmayı gerektiren sebepler anasözleşmede açıkça gösterilir. 


Ortaklar anasözleşmede açıkça gösterilmeyen sebeplerle ortaklıktan çıkarılamazlar. Aksi halde, kooperatif üyeliğinden çıkarılma kararının iptali istemi yapılabiliyor.


Çıkarılma kararı gerekçeli olarak tutanağa geçirileceği gibi, ortaklar defterine de yazılır. Kararın onaylı örneği,çıkarılan ortağa tebliğ edilmek üzere, on gün içinde notere tevdi edilir. Bu ortak tebliğ tarihinden itibaren üç ay içinde itiraz davası açabilir. 


Tebliğ edilen karar, yönetim kurulunca verilmiş ise ortak, üç aylık süre içinde genel kurula da itiraz edebilir. Bu itiraz, ilk toplanacak genel kurula sunulmak üzere, yönetim kuruluna noter aracılığı ile tebliğ ettirilecek bir yazı ile yapılır. 


Genel kurula itiraz edildiği takdirde, yönetim kurulunun çıkarma kararı aleyhine itiraz davası açılamaz. İtiraz...