28 / 04 / 2024

Otoparkların Amacı Dışında Kullanılamayacağı

Otoparkların Amacı Dışında Kullanılamayacağı

Yapılarda otopark ruhsatı nasıl alınıyor? "Yapı Ruhsatı ve Kullanma İzinlerinin Verilmesi" hususu Otopark Yönetmeliğinde yer alıyor. İşte otopark ruhsatı ile ilgili Otopark Yönetmeliği kapsamında yer alan maddeler...

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen 1. etap projesinde tamamlanan 65 konut ve 2 iş yerinin teslim töreni yapıldı.

Otopark Yönetmeliği'ne kentsel dönüşüm düzenlemesi Resmi Gazete'de!

Afetlere hazırlık kapsamında riskli yapı tespiti sonucu yıkılarak, yeniden yapılacak yapıların otoparklarına dair düzenlemeye gidildi.

Fenercioğlu’nun hedefi dünyanın farklı lokasyonlarında 50 şantiye!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada yurt içi ve yurt dışında toplamda 20 projelerinin olduğunu, iki sene içerisinde de  bu sayıyı dünyanın farklı lokasyonlarında 50 şantiyeye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında 2. etap 247 konut ve iş yerini teslim ederek, bazı tesisler ile millet bahçesi için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Migros'tan 24'lü tuvalet kağıdında harika kampanya! Bu fırsatı kaçırmayın

Tuvalet kağıdında bomba indirim Migros'tan geldi. 24'lü tuvalet kağıdının satış fiyatı 99 TL'ye geriledi. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Otoparkların Amacı Dışında Kullanılamayacağı Haberi

Otoparkların Amacı Dışında Kullanılamayacağı

Otopark ruhsatı!

Otopark ruhsatı ve kullanımı ile ilgili yasal hükümler, Otopark Yönetmeliği kapsamında, Otopark Uygulama ve Denetimi Bölümünde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre, belediye meclislerince alınacak kararlara göre bina otopark yerleri ayrılmadıkça yapı ruhsatı, bu otoparklar inşa edilip hazır hale getirilmedikçe de yapı kullanma izni verilemiyor.


Ayrıca, yapı kullanma izni alındıktan sonra otopark yerleri plan ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak başka amaçlara tahsis edilemiyor.


Yapı Ruhsatı ve Kullanma İzinlerinin Verilmesi

Madde 7- Yapılacak yapılara bu Yönetmelikte belirtilen esaslara ve belediye meclislerince alınacak kararlara göre bina otopark yerleri ayrılmadıkça yapı ruhsatı, bu otoparklar inşa edilip hazır hale getirilmedikçe de yapı kullanma izni verilemez.

(Ek fıkra:RG-14/06/2005-25845) Üzerinde tescilli 1, 2 ve 3 üncü grup yapı bulunan kentsel sit alanı içinde veya dışındaki münferit parsellerde yeni yapı,...