05 / 05 / 2024

özel emeklilik sistemleri

özel emeklilik sistemleri

Türkiye’de ilk kez bir sektör tarafından somut veriler ışığında hazırlanan 2023 Hedef ve Beklentiler Raporu, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı tarafından Sigorta Haftası kapsamında açıklandı

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni dönem başladı! 

Sürücüleri yakından ilgilendiren Zorunlu trafik sigortasında mayıs poliçeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) bugün itibarıyla devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre azami yüzde 3 artışla kesilecek.

Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişiklik yapıldı! Azami primi SEDDK belirleyecek...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkındaki genelgeyi yayımladı.

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), şubat ayı için trafik sigortasındaki prim artış oranını yüzde 10 olarak belirledi. İşte haberin detayları...

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından tasarlanan "Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

Arçelik Su Arıtma Sistemleri'nde Cumhuriyetimizin 100. yılına özel yüzde 20'ye varan indirim fırsatı!

Arçelik'ten su arıtma cihazı almak isteyenler için Cumhuriyetimizin 100. yılına Özel yüzde 20 indirim kampanyası sunuyor. İşte kampanyanın detayları ve ürün özellikleri...

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Türkiye'de emeklilik sisteminde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ev hanımları için de emeklilik fırsatı geliyor. Peki,  Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı? İşte detaylar...

Bireysel emeklilik sistemi (BES) yenilikleri: Birikimlerin yarısı ne zaman çekilebilir? 

Resmi Gazete, bireysel emeklilik sistemine getirilen yeni düzenlemeleri yayınladı. Bu değişikliklerle katılımcılar evlenme, konut satın alma ya da afet gibi özel durumlar karşısında birikimlerinden kısmen yararlanabilecekler. Muhammet Bayram, konu ile ilgili ayrıntılara değindi.

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

Evini sigorta yaptırmak isteyenler dikkat! SEDDK'dan yeni karar! En az 12 bin TL sigorta koruması sağlanacak

Evlerin beklenmedik sorunlara karşı korumanın en önemli yöntemi sigorta. Türkiye’de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yaşanılan deprem sonrasında önemli kararlar aldı. 

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Emekliler Haftası’na özel değerlendirmelerde bulundu. Benli, Türkiye’deki bireysel emeklilik sisteminin (BES) dünyada örneği olmayan teşvikler aracılığıyla desteklendiğini ve katılımcıların farklı ihtiyaçlarını karşılayan düzenlemelerle zenginleşti

özel emeklilik sistemleri Haberi

özel emeklilik sistemleri

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), sigorta sektörünün mevcut durumunu ve Türk ekonomisindeki yerini inceleyerek, sektörün 2023 yılı beklenti ve hedeflerini belirleyen “Sigorta Sektörünün 2023 Hedef ve Beklentileri Raporu “nu 29 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul'da düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaştı.


Sigorta Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı,güçlü bir Sigorta ve Bireysel Emeklilik sektörünün Türkiye’de vatandaşlara, şirketlere, finansal kurumlara ve devlete çok büyük fayda sağlayacağını belirtti. Çanakcı “Avrupa ile karşılaştırdığımızda Türkiye’nin potansiyelinin çok gerisinde olduğunu görüyoruz. Ancak son dönemde yapılan düzenlemelerin sektörün gelişimine katkıda bulunacağına eminim. Diğer ülkelerde devlet ve özel sektörün ortak hedefler üzerinde anlaşarak gerçekleştirdikleri işbirliğinin Türkiye’de sağlanması ile hedeflerimize daha kolay ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. 


Çanakcı,sigortacılıktaki potansiyeli harekete geçirme çalışmalarını...