06 / 05 / 2024

Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 2020

Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 2020

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada "Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 148 milyar TL'yi aştı. Pandemi döneminin ardından özel emeklilik sistemine ilginin artacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni dönem başladı! 

Sürücüleri yakından ilgilendiren Zorunlu trafik sigortasında mayıs poliçeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) bugün itibarıyla devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre azami yüzde 3 artışla kesilecek.

Florya'ya komşu Sinpaş Boulevard Sefaköy'de özel ödeme seçenekleri!

Sinpaş tarafından istanbul Sefaköy'de inşa edilen Sinpaş Boulevard Sefaköy'de özel ödeme seçenekleri sunuluyor. 5 blok olarak inşa edilen Sinpaş Boulevard Sefaköy projesinde toplam 390 konut bulunuyor.

Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişiklik yapıldı! Azami primi SEDDK belirleyecek...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkındaki genelgeyi yayımladı.

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), şubat ayı için trafik sigortasındaki prim artış oranını yüzde 10 olarak belirledi. İşte haberin detayları...

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

İnaş Yapı Venara Güneşli'de kişiye özel ödeme planları!

Yüzde 1 KDV avantajı ile satışa çıkarılan Venara Güneşli projesinde kişiye özel ödeme planları sunuluyor. Venara Güneşli projesinde toplam 211 adet konut bulunuyor.

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından tasarlanan "Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

Ziraat Bankası'ndan Hepsiburada'da alışveriş yapanlara güzel haber! Bankkart Genç'e Özel çılgın fırsat...

Ziraat Bankası kampanyalarına devam ediyor. Bu kapsamda kurum, Hepsiburada'da Bankkart Genç'e Özel 350 lira ve üzeri alışverişe 50 lira, toplam 100 lira Bankkart Lira fırsatı sağlanacağını ilan etti.

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Türkiye'de emeklilik sisteminde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ev hanımları için de emeklilik fırsatı geliyor. Peki,  Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı? İşte detaylar...

Bireysel emeklilik sistemi (BES) yenilikleri: Birikimlerin yarısı ne zaman çekilebilir? 

Resmi Gazete, bireysel emeklilik sistemine getirilen yeni düzenlemeleri yayınladı. Bu değişikliklerle katılımcılar evlenme, konut satın alma ya da afet gibi özel durumlar karşısında birikimlerinden kısmen yararlanabilecekler. Muhammet Bayram, konu ile ilgili ayrıntılara değindi.

Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 2020 Haberi

Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 2020

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, yaptığı yazılı açıklamayla, tasarruf alışkanlıklarında gelinen noktaya ilişkin bazı bilgiler verdi. Sputniknews'te yer alan habere göre, koronavirüsün, öngörülemeyen risklerin hayatın bir parçası olduğunu ve birikime sahip olmanın herkes için önemini bir kez daha hatırlattığını dile getiren Benli, birikim yaparak geleceği güvence altına almanın özellikle emeklilik dönemi için temel ihtiyaçlardan biri olduğunu söyledi.

Benli, pandemi döneminde de birikimlerinden vazgeçmeyenlerin uzun vadede kazançlı olacağını belirterek, şunları ifade etti:

"Pandemi dönemi, bireylerin harcamalarını ve tasarruflarını gözden geçirmelerine sebep oldu. Kovid-19 ile birlikte birikim yapmanın önemini bir kez daha gördük. Bu dönem hem tasarruf alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerektiğini hem de çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren birikim yapma alışkanlığını kazandırmamız gerektiğini gösterdi. Bu doğrultuda, özel emeklilik sistemi, devlet katkısı ve fon...