04 / 05 / 2024

özel okul para iade

özel okul para iade

Koronavirüs salgını sonrası uzaktan eğitim modelinin hayata geçirilmesi ile çocuğu özel okulda eğitim gören velilerin eksiksiz olarak ödemeye devam ettikleri ücretlere yönelik son noktayı İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti koydu...

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde zamlara yönelik tanımlama olduğunu ve özel okulların ara sınıflar için ''TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları var." dedi. 

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Özel okul ücretleri yasal düzenlemelere rağmen her yıl katlanarak artıyor. Gazeteci Barış Esen, birinci sınıfı için 600 bin TL istenen özel okul ücretiyle bir bakkal hesabı yapıp takipçileriyle paylaştı. Esen “Ne yapmalı” diye sordu.

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Özel okulların her sene ocak-mayıs dönemi arasında yeni sene ücretleri belli oluyor. Uygulanacak olan yeni ücretlerin açıklanmaya başlaması ile  veliler tarafından özel okul ücretlerine yapılabilecek yasal zam oranları da bekleniyor.

Deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine destek yapılacak!

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya şehirleri ile Gaziantep şehrinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel okullarda öğrenim gören 40 bin öğrenciye 2023-2024 öğretim senesinde 12 bin 800 Türk Lirası ile 18 bin Türk Lirası arasında değişen tutarlarda desteği sağlanacak.

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!

Özel eğitim sektöründe görev yapan birçok öğretmen için Yargıtay'dan beklenmedik bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmenlerinin mesai saatlerinin, okulda geçirilen zaman yerine verilen ders sayısına göre hesaplanması gerektiğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Akbank'ın flaş kampanyası bugün başladı! Tam 300 TL Chip-Para verecek!

En çok tercih edilen özel bankalar arasında yer alan Akbank'ın flaş kampanyası bugün başladı. Söz konusu kampanya kapsamında tam 300 TL Chip-Para verilecek. İşte Akbank'ın Eylül 2023 kampanyası ile ilgili detaylar...

Seçim sonrasında özel tüketime sert fren geliyor! Artık alış veriş yapmak hayal olacak!

Üç yıllık yeni Orta Vadeli Program, “sıkı para” politikası ile ekonomiyi soğutma ve özel tüketiminin baskılanması sinyalini verdi. Ancak bu politikaların Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında uygulanması bekleniyor.

Anne babalara müjde! Çocuğuna okul alışverişi yapacaklara tam bu kadar para yatacak!

Okulların açılmasına sayılı günler kala anne babaların da okul alışverişi hız kazandı. Bu kapsamda; market, giyim ve kırtasiye alışverişi yapacak vatandaşlara ING’den çok sevindirecek bir kampanya haberi geldi.

Resmen başladı! İlk ve son kez hesaplara tam bu kadar para yatacak!

Bankalar ağustos ayına özel art arda kampanyalar düzenlerken yeni bir kampanya haberi de Akbank’tan geldi. Akbank, Juzdan ile Öde'ye özel 500 TL chip-para hediye edeceğini açıkladı.

Akbank'tan velilere müjde! Okula dönüş alışverişlerinde 4.200 TL'lik chip-para fırsatı

Akbank, ağustos ayında Axess ve Wings sahiplerine özel,Akbank, ağustos ayında Axess ve Wings sahiplerine özel, 4.200 TL’yi aşan chip-para, 200.000’e varan Mil Puan, yüzde 65’e varan indirim fırsatları sağlıyor.

O banka coştukça coştu! Başvuruyu eksiksiz yapan herkese 2 bin TL hediye edecek! Bu para ilaç gibi gelecek!

Her alana ilişkin kampanyalar düzenleyen Akbank, ağustos ayına özel yeni kampanyasıyla resmen muhteşem bir dönüş yaptı. Akbank, ilk kez Axessli olan müşterilerine 2 bin TL chip-para hediye edeceğini açıkladı.

Anne babalar dikkat! Özel okul fiyatlarında çok konuşulacak karar! Resmen açıklandı!

Özel okullara ilişkin yönetmelikte düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda, öğrencilerin kayıt ücretleri ve zam oranlarına standart getirildi.

Öğrencilerin Cebine İndirim, Oyun Tutkunlarına Müjde! Akbank'tan Gelen Özel Kampanya İle Hangi Oyunlarda %50 İade Var

Oyun tutkunlarına özel Akbank'tan cazip bir fırsat geldi. Oyun alımlarında yüzde 50'si iade edilecek. Akbank, sunmuş olduğu bu özel kampanya ile gençleri para biriktirme konusunda teşvik etmektedir. İşte Akbank’tan öğrenciler için tasarlanan bu kampanya ile ilgili tüm detaylar…

özel okul para iade Haberi

özel okul para iade

Koronavirüs salgını ile eğitimin uzaktan sürdürülmesi ile tartışma konusu olan özel okul ücretlerine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı. Tüketici hakem heyeti söz konusu ücretin kısmen iadesine karar verdi. Kararın isabetli olduğunu belirten hukukçular ise aksayan eğitimde ücret iadesinin talep edilebileceğini söyledi.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Heyet, bir velinin Kovid-19 salgını nedeniyle hizmetin sözleşmede belirtildiği şekilde verilemediği gerekçesiyle özel okul hakkında yaptığı başvuru üzerine, eğitim ücretinin kısmen iadesine karar verdi.

EĞİTİM VE YEMEK ÜCRETİ İÇİN KISMEN İADE

Şehirde çocuğu özel okula devam eden İ.A, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde okulla 29 bin lira bedelli eğitim sözleşmesi imzaladığı ancak salgın nedeniyle belirtilen şartlarda hizmet alamadığı şikayetiyle İl Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. İ.A, başvurusunda 10 bin 242 lira 9 kuruşluk eğitim ve...