01 / 05 / 2024

Planlı bir kentsel dönüşüm nasıl olur

Planlı bir kentsel dönüşüm nasıl olur

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak; kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirirken, önemli bir konuya işaret ederek kentsel dönüşüm çalışmalarının ‘yık-yap’ anlayışından kurtarılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da büyük bir kentsel dönüşüm atağı başlayabilir!

Sektör temsilcileri, İstanbul'da kentsel dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlara ilişkin açıklanan desteklerin çok önemli olduğuna ve dönüşüm sürecini hızlandıracağına dikkat çekti. İşte temsilcilerin o görüşleri...

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı açıklamada çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerini belirterek, projenin Beylikdüzü’nün üç mahallesini ve yaklaşık 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacağını söyledi.

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü'nde büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerinin sinyalini verdi. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Akdeniz için yeni bir kentsel dönüşüm müjdesini verdi. İşte Gültak'ın o açıklaması...

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Nasıl bir kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye’yi kurtarır? İşin düğümünü rezerv alan çözecek!

Uzun zamandır beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Oksijen Gazetesi’ndeki sayfasında Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili akıllardaki tüm soruları cevapladı...

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hızlı bir kentsel dönüşümü hedefleyen yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Özhaseki, bu projenin İstanbul'u daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

AYM'den emsal kentsel dönüşüm kararı!

Anayasa Mahkemesi'nden emsal olacak bir kentsel dönüşüm kararı çıktı. Binası kentsel dönüşüme giren milyonlarca kişiyi ilgilendiren o karar şaşırttı. İşte ayrıntılar...

Şadi Yazıcı'dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçedeki deprem ve kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi paylaştı. Yazıcı, Tuzla ilçesinin yüzde 98 oranında planlı bir ilçe olduğuna vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümün avantajları ve dezavantajları!

Türkiye'de kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Ülkemizde il il, ilçe ilçe hızlı bir kentsel dönüşüm süreci yaşanıyor.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Planlı bir kentsel dönüşüm nasıl olur Haberi

Planlı bir kentsel dönüşüm nasıl olur

İMO Bursa Şube Başkanı Albayrak, kentsel dönüşümde önemli bir konuyu gündeme getirerek, “Kentsel dönüşüm ‘yık-yap’ anlayışı ile ele alınarak ve rantı yüksek yerlerde yapılıyor” dedi.


Mehmet Albayrak; ülke topraklarının yüzde 66’sının 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde yer aldığını hatırlattığı basın açıklamasında, bu çerçevede ülke nüfusunun yüzde 70, büyük sanayi tesislerinin yüzde 75’inin deprem tehlikesi altında olduğunu kaydetti. Türkiye’nin çok sık deprem yaşayan, bu depremlerde can ve mal kayıpları olan deprem ülkesi olduğuna vurgu yapan Albayrak, bu nedenle; mevcut yapı stokunun büyük bir kısmının deprem güvenliğinin bulunmadığını söyledi. Albayrak, “Depreme karşı güvenliği olmayan bu yapıların güçlendirilerek depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekir. Onarım ve güçlendirme çalışmaları ekonomik olarak rasyonel değilse yıkılıp yeniden yapılmaları gerekir. Yeni yapılan yapıların yeterli ölçüde mühendislik hizmeti...