30 / 04 / 2024

rantların önüne geçmek için yeni uygulama

rantların önüne geçmek için yeni uygulama

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma daha başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek.

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 sınırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Tebernüş Kireçci, bu hataya devam edilmesi halinde daha kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti.

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yahya Kaya, Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

İnşaat sektöründe yeni sistem! Denetimler artırılacak, kaçak faturanın önüne geçilecek! O tarihten itibaren başlıyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binalar, inşaat yapımında kullanılan malzemenin kalitesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Binaların güvenirliğini artırmak için yeni sistem geliyor. Bu sistem ile denetimler artırılacak ve kaçak faturanın önüne geçilecek...

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti. Gökce, son dönemlerde fahiş kiraların önüne geçmek için kademeli emlak vergisi uygulaması önerisi yaptı. İşte tüm detaylar...

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Bankaların fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına sebep olmasının önüne geçmek amacıyla istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi.

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Yapı Kredi bankası kesenin ağzını açtı. Buna bakmak lazım

Yapı Kredi bankası kredi konusunda diğer rakiplerinin önüne geçmek amacıyla kesenin ağzını açtı. Banka tarafından önemli bir kredi miktarı vatandaşların kullanımına sunuldu. İşte detaylar...

Kur Korumalı Mevduat'ta faiz yüzde 25'e çıkarıldı! Doların önüne kimse geçemedi

Merkez Bankası'nın arka kapı satışları, Suudi Arabistan'dan gelen milyarlarca dolar, Kur Korumalı Mevduat'ta sınırların kaldırılması doların önüne geçemedi. Alınan hiç bir önlem doların yükselişine engel olamadı.

Tüm kiracıların bilmesi gerekiyor... Bu tarihe kadar kesinlikle yaptırın kontrol edin

Türkiye'de uygulanan mevcut yasalara göre kira geliri elde eden ev sahiplerinin bu geliri bildirmeleri gerekiyor. Kira bildirimleri için son tarih de paylaşıldı. Kiracıların da kaçakçılığın önüne geçmek amacıyla kontrol yapması gerektiği belirtildi.

rantların önüne geçmek için yeni uygulama Haberi

rantların önüne geçmek için yeni uygulama

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi Kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak. 


Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından elemanlardan oluşan bir tim kurulacak. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


DEĞER ARTIŞ KAZANCI İSTENECEK


Kayıtlı ekonomiye geçiş eylem planı güncelleniyor. Bu çerçevede gelecek 3 yılda hangi alanlarda denetimlerin yoğunlaştırılacağı belli olmaya başladı. Öncelik kentsel rantların vergilendirilmesi, inşaat, turizm ve sağlık gibi sektörlere verilecek. 


Kentsel rantlardan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi çeşitli defalar gündeme getirildi. 


Maliye yetkilileri, bu sefer belediyelerle ortak hareket etme kararı aldıklarını belirterek, "Belediyeler...