18 / 05 / 2024

REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş

REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş

REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, "Eğer önümüzdeki dönemde faiz oranlarında artış söz konusu olursa, bu durum yeni konut kredisi kullanacakların geçmiş dönemlere kıyasla daha fazla maliyete katlanmaları anlamına geliyor" dedi...

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası, kıdemli üyelerini plaket verdi

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve mesleğinde 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyeler plaket, hizmet ve onur belgesi ile ödüllendirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Ekim'de hem satılık hem kiralık ev fiyat artışları hız kesti! Büyükşehirlerdeki artışta lider Antalya oldu!

Son 3 senedir soluksuz bir şekilde artan satılık ve kiralık konut fiyatları 2023 Ekim'de hızını kesti. REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 3,60, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 88,44 nominal yükseldi.

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

İkinci el araçlarda fiyatlar gerileyecek mi? Otomotiv yatırım aracı olmaktan çıktı mı?

Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, otomobil kampanyalarının 2024 ve 2025'te devam edeceğini, bunun da ikinci el piyasasında gerilmeye yol açacağını söyledi. Kılıçer, otomotivin artık bir yatırım aracı olmaktan çıktığını belirtti.

Morgan Stanley Fed’le ilgili faiz tahminini güncelledi!

Morgan Stanley Kıdemli ABD Ekonomisti Ellen Zentner, Fed’den artık faiz artışı beklemediğini ifade ederek, “Fed’in artık enflasyonla mücadelede işinin bittiğini düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de enflasyonun düşeceği tarih verildi! Kredi değerlendirme kuruluşu rakamı da açıkladı! 

S&P'nin Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’de enflasyonda kısa vadede aşağı yönlü hareket beklemediklerine dikkat çekti ve enflasyonun düşeceği tarihi verdi. İşte ayrıntılar... 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artış tam gaz! En çok artış yaşanan iller hangileri? 

REIDIN tarafından hazırlanan rapora göre, Haziran 2023'te Türkiye'de emlak piyasasındaki satılık ve kiralık ev  fiyatları yükselmeye devam etti. İşte o rakamlar... 

'Büyük İstifa' dalgası Türkiye'yi de etkiledi! Pandemi sonrası ortaya çıkan bu akımla çalışanlar istifa etmeye başladı!

Amerika'da başlayan ve Avrupa'da yaygınlaşan ‘Büyük İstifa’ dalgası Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Egon Zehnder'in kıdemli ortağı Murat Yeşildere, ‘’yeteneğin mobilizasyonu’’ olarak da nitelendirilen ‘Büyük İstifa’ ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, yeni hükümetin Ortodoks politikalara dönüş sinyalinin yatırımcılar tarafından pozitif karşılandığını ifade etti. Ulu, “Türkiye bir süredir yatırımcıların radarında. Bu ilginin devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İslam Memiş altında büyük planı açıkladı! Gram altın için rekor rakam göründü! Olmaz olmaz deme, geliyor!

Altın piyasası analisti İslan Memiş altında büyük planı açıklayarak, gram altın için rekor rakamı paylaştı. Hazır olun, geliyor...

Artan kiralar nedeniyle vasıflı iş gücü, İstanbul’dan kaçmaya başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisi, kentteki 317 firmada asgari ücretteki artışın istihdama etkisini araştırdı. Araştırmanın sonuçlarına göre, firmalar meslekli, nitelikli, uzman ve deneyimli-kıdemli personel bulmakta sıkıntı çekiyor.

REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş Haberi

REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş


REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, konut kredisi faiz oranlarının mart ayında ortalama aylık yüzde 1,10 olduğunu belirterek, "Eğer önümüzdeki dönemde faiz oranlarında artış söz konusu olursa, bu durum yeni konut kredisi kullanacakların geçmiş dönemlere kıyasla daha fazla maliyete katlanmaları anlamına geliyor" dedi.  


Faiz oranlarındaki artışın konut kredisine yansımasını değerlendiren Vatandaş, hızlı nüfus artışı, bölünen aileler, kentleşme, gelir düzeylerinin yükselişi, hızla gelişen inşaat teknolojisi gibi nedenlerden dolayı konut üretim ve satışının sürekli artış gösterdiğini söyledi.


Vatandaş, konutların pahalı olması ve ülkenin sosyoekonomik şartlarından dolayı birçok gayrimenkul yatırımcısının alacağı konutun bedelini tamamen nakit ödeyecek kaynağa sahip olmadığını, bu durumda, konutların borçlanma yoluyla sağlanan fonlarla alınabildiğini ifade ederek, "Bir başka ifadeyle konut sorunu ve buna karşı geliştirilen çözümler ülkelerin içinde bulunduğu sosyal ve...