14 / 05 / 2024

rekabet kurumu Perakende Yasa Tasarısı

rekabet kurumu Perakende Yasa Tasarısı

Rekabet Kurumu, Perakende Yasa Tasarısı ile ilgili görüşlerini oluşturdu. Kurum’a göre market markası sınırı olmamalı. “Raf bedeli” denilen uygulama tüketiciye yarayabiliyor. Kampanyalara sınır yanlış olur

Demir, beton, çimento fiyatları uçtu, müteahhitler keyfi zam artışı durdurulsun dedi!

Tekelleşen firmalar, inşaat sektöründe zam fırtınası estiriyor. İnşaat sektörü temsilcileri buna önlem alınması ve sebepsiz zamların ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekerek, Rekabet Kurumu'nu göreve çağırdı. İşte ayrıntılar...

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Deprem bölgesindeki çimento ve beton fiyatları yakın takipte! Bunu yapanlara 102 milyon TL ceza!

Deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci devam ediyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve beton fiyatlarının yakından takip ettiklerini açıkladı.

Rekabet Kurumu'ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

Rekabet Kurumu 29 Ocak tarihli Rekabet Kurulu kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Rekabet Kurulu’nun aldığı karar göre emlak, vasıta satış/kiralama hizmeti veren ilan portallarına ceza yağdı. 

Kırmızı ette fiyatlar uçtu! Rekabet Kurumu Başkanı nedenini açıkladı...

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et sektörüne yönelik başlattıkları incelemeye ilişkin açıklamada bulundu. Kırmızı et sektöründeki fiyatların yükselmesine yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Küle, fiyatlardaki artışın nedenlerini kaydetti. İşte ayrıntılar...

Rekabet Kurulu, akaryakıt ve elektronik alanında iki firma hakkındaki soruşturmasını tamamladı

Rekabet Kurulu, akaryakıt ve elektronik perakende sektöründe faaliyetlerini gösteren toplamda 6 firma hakkındaki iki soruşturmayı tamamlayarak sonuçlandırdı. Rekabet Kurumundan yapılan açıklama ve haberin detayları...

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu, toplam 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, fırsatçılara büyük ceza yağdırdı.

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, özellikle deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörü için yürüttükleri incelemeler dahilinde 17 çimento firması hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Rekabeti ihlal edenlere 4 yılda 10,4 milyar liralık ceza kesildi!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, "Gerek dijital gerekse de pek çok farklı sektördeki ihlale hemen müdahale edilmiş ve bu ihlallere yönelik hedef odaklı tedbirler alınmıştır" şeklinde konuştu.

Perakende satış hacmi yüzde 31 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Temmuz ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 31 artış gösterdi.

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

Dubai merkezli DP World şimdi de İzmit’teki Evyapport’a talip!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yer alan Yarımca Limanı'nı işleten Dubai merkezli DP World, şimdi de İzmit Körfezi'nde bulunan Evyapport'u satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuru yaptı.

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

rekabet kurumu Perakende Yasa Tasarısı Haberi

rekabet kurumu Perakende Yasa Tasarısı


Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nı inceleyen Rekabet Kurumu, 5 önemli konuda düzeltme istedi. Konuyla ilgili görüş hazırlayan kurum, kampanyalara ve market markalarına sınırlama getirilmesine karşı çıktı. “Raf bedeli” olarak bilinen ek ücretlere sınırlamanın da tüketici aleyhine olacağı, rekabeti sınırlayacağı görüşünde olan kurum,  yer seçiminde AVM ve büyük zincirlere izin zorunluluğu getirilirken esnaf ve sanatkarların muaf tutulmasının; Perakende Bilgi Sistemi’nde şirketlere ait rekabetçi parametrelerin yer almasının rekabete aykırı olduğunu savundu. Kurumun internet sitesinde yayımlanan incelemeye göre, tasarıda sakıncalı bulunan maddeler şöyle: Tasarının 4. maddesindeki “Stratejik Ticari Plan”la belli bir bölgede israf, trafik ve çevre sorunu yaratabilen yığılmaların önlemesi amaçlanıyor. Bu yüzden AVM’ler, büyük mağazalar ve zincirler için işletme açmak zorunlu izne bağlanıyor. Esnaf ve sanatkâr işletmeler için bağlayıcılık yok,...