19 / 05 / 2024

Resmi Gazete Gökova Körfezi

Resmi Gazete Gökova Körfezi

Gökova Körfezi, Marmaris, Ula, Merteşe bölgesi Bakanlar Kurulu kararı ile imara açıldı. Karar 16 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deprem bölgesine ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de! Tek tek açıklandı! SON DAKİKA!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle afet bölgesi ilan edilen şehirlerde "sanayi alanı" olabilecek yerlerin belirlenmesi ve planlanması ile yerinde inşa edilecek veya güçlendirilecek iş yerlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere bu yıl için 1000 lira katılım desteği sağlanacağı belirtildi.

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı!

Resmi Gazete'de yayımlanan kara göre, kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı. Tecil faiz oranı ise yıllık yüzde 36 olarak belirlendi.

İzinsiz konut kiralamalara 100 bin TL ceza! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlgili yasaya göre, turizm amaçlı kiralanan konutların izin belgesi olmadan kiralanması halinde 100 bin TL ceza verilecek.

Ticaret Bakanlığı Resmi Gazete'de duyruldu: 1 yıl boyunca kur farkı dikkate alınmayacak

Kur farkı zararının şirketlerin borçluluk durumunu değerlendirirken göz ardı edilmesi uygulaması, bir yıl daha uzatıldı. Bu karar, Türkiye Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. Karara göre 1 Ocak 2025 tarihine kadar kur farkı dikkate alınmayacak. İşte ilgili ayrıntılar...

Resmi Gazete'de yayınlanan bir duyuru ile hakem ve gider avansı tarifeleri güncellendi 

Hukuk muhakemelerinde tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de resmi olarak duyuruldu. Artık, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre gerçekleştirilen yargılamalarda tanıklara 60 ile 100 lira arasında bir ücret ödenecek. Hakem ve gider avansı ücretlerinde son durum…

Resmi Gazete'de yayımlandı: 4 ildeki bazı yerler sanayi alanı ilan edildi!

Son dakika haberine göre, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki bazı yerler, sanayi alanı olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi!

Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi. 

Resmi Gazete'de yayımlandı! 4 üniversiteye tam 126 akademisyen alınacak!

Bugünkü 32307 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 4 üniversitenin farklı akademik birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre toplamda 126 akademisyen alınacak.

Ticaret Bakanlığı 1.033 memur alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! Şimdi detaylara göz atın! 

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararname kapsamında, Ticaret Bakanlığı'nın taşra teşkilatına 1033 memur alımı yapılmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Polis Akademisi tam 2 bin 500 öğrenci alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapılacak. Söz konusu ilan bugünkü Resmi Gazete'nin çeşitli ilanlar bölümünde yayımlandı.

Ek MTV ödemesinde tüm detaylar netleşti! Araç sahipleri bu detayı çok merak ediyordu, Resmi Gazete'de yayımlandı!

Ek MTV ödemesinde tüm detaylar netleşti... Araç sahipleri bu detayı çok merak ediyordu, Resmi Gazete'de yayımlandı... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara göz atın...

Resmi Gazete Gökova Körfezi Haberi

Resmi Gazete Gökova Körfezi

Gökova Körfezi, Marmaris, Ula, Merteşe bölgesi 1’inci sit alanında 34.162 hektarlık alan, 12.544 hektar olarak belirlendi. 16 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre,  bu alanın 2.447 hektarı ise denizde yer aldı.

Hürriyet Gazetesi'nde Gizem Karakış'ın haberine göre; Gökova Körfezi’nde Akyaka, Turunç, Akbük gibi koyları yer alıyor. Bu koyların yer aldığı Gökova Körfezi’nde sit alanları Bakanlar Kurulu Kararı ile daraltıldı. 

Akyaka, Turunç, Akbük gibi koyların da yer aldığı Gökova Körvezi, Marmaris, Ula, Merteşe Bölgesi Bakanlar Kurulu kararı ile imara açıldı. Karara göre Akbük’den Bördübet Koyu’nun olduğu alana kadar orman ve deniz kıyılarının yer aldığı şeritte sit alanında daraltmaya gidildi.
 

2., 3. SİT DE DARALDI

Resmi Gazete'deki karardan önce 2. derece sit alanı yokken, bu alan için 23.530 hektarlık alan ayrıldı. Bunun 3.449 hektarı...