17 / 05 / 2024

rezerv alanda kalmak ne demek

rezerv alanda kalmak ne demek

Kentsel dönüşümde riskli yapısı yıkılan vatandaşlar için yeni yerleşim yerleri oluşturuluyor. Bu alanlara rezerv yapı (rezerv konut) alanı deniyor. Peki, bir bina rezerv yapı alanında kalırsa ne olur?

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi çeklinde nitelendirilen depremlerde çevresindeki yıkıma karşın ayakta kalan İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binası, rezerv alanda kaldığı için yıkılacak. Mühendisler, söz konusu binanın yıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

Kahramanmaraş'ta rezerv alanda kalan sağlam binalar da yıkılacak!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehir merkezinin yeniden tasarlandığına, rezerv alan içinde kalan binaların sağlam bile olsa yıkılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İzmir Narlıdere'deki 2 milyon 430 bin metrekarelik rezerv alanda flaş gelişme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv alan olarak ilan ettiği İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan toplamda 243 dönümlük alanın parselasyon planları da askıya çıkarıldı. Söz konusu araziler Bayburt Grup tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilmişti.

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

30 Ekim'de yaşanan depremden sonra, Bayraklı’da inşa edilen rezerv alanda bu kez de ‘dükkan’ krizi yaşanıyor. 250 konutun KYK’ya satıldığı bloklarda TOKİ tarafından devri yapılan ancak yurt yapılan binaların altında kalması sebebiyle mülk sahiplerinin kullanmasına izin verilmedi.

Bakan Özhaseki açıkladı: İsterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede şehit ailemizin evi hazır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  şehit olan askerlerden Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesi için isterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede ev verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Bakanlık açıkladı! Yarısı bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır? 

Kentsel Dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyası doğrultusunda rezerv alanda, riskli alanda yer alarak bulunan ve riskli yapı kararı olan yapılara 100 bin lirası kira desteği olmak üzere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun olacak şekilde kredi imkanı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları..

İzmir deprem konutlarında son etapların sahipleri belli oldu!

İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremden sonra Bayraklı'daki rezerv alanda inşa edilen toplamda 1216 konut ve 32 iş yerinin sahipleri yapılan kura çekilişiyle belli oldu.

İzmir'deki depremzede konutlarının 2. etabı için kura çekilişi yapıldı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için Bayraklı ilçesindeki rezerv alanda hayata geçirilen projede 2. etapta yer alan 267 konut ve 4 iş yerinin sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

İzmir'de rezerv alanda inşa edilen 3 bin 657 konut 2022 sonuna kadar teslim edilecek!

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremden sonra 5061 konut inşaatının ihalesi yapılırken, 2022 yılının sonuna kadar da rezerv alandaki toplam 3 bin 657 konutun tamamı sahiplerine teslim edilecek.

İzmirli depremzedeler yeni konutlarına kavuşuyor!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2022 tarihinde yaşanan depremde evleri yerle bir olan ya da ağır hasar alan vatandaşlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından rezerv alanda yapılan 312 konut ve 2 iş yerinin hak sahipleri, kura çekimiyle belirle

Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar notu askıda!

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, Tescil Dışı Alanda İdari Hizmet Alanı ve Yol Düzenlemesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, (Seyitnizam) Merkezefendi Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, Tescil Dışı Alanda İdari Hizmet Alanı ve Yol Düzenlemesine İlişkin 1/5000 ölçekli NİPl Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları temmuzda arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4,5 artarak 90,3 milyar dolara çıktı.

rezerv alanda kalmak ne demek Haberi

rezerv alanda kalmak ne demek

Bina rezerv yapı alanında kalırsa ne olur?

Kentsel dönüşümde riskli yapısı yıkılan vatandaşlar için yeni yerleşim yerleri oluşturuluyor. Bu alanlara rezerv yapı (rezerv konut) alanı deniyor. Rezerv yapı alanları; 

- Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı hâlihazır haritasını,

- Alanın uydu görüntüsünü veya ortofoto haritasını,

- Alanda bulunan kamuya ait taşınmazların listesini,


ihtiva eden dosyaya istinaden, Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak Bakanlıkça belirleniyor. Peki, bina rezerv yapı alanında kalırsa ne olur?


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu Uygulama Yönetmeliği esasları şu şekilde;


Rezerv yapı alanı:

a) Bakanlıkça resen belirlenebilir.


b)  TOKİ  veya İdare, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosyaya istinaden Bakanlıktan rezerv yapı alanı belirlenmesi talebinde bulunabilir.


c) Gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince, birinci fıkrada belirtilen bilgi ve belgeleri ihtiva eden dosyaya istinaden Bakanlıktan rezerv...