02 / 05 / 2024

ruslar bodrumdaki evelrini mi satıyor

ruslar bodrumdaki evelrini mi satıyor

Rusya’yla yaşanan krizden sonra Ruslar milyonluk yazlıklarını düşük fiyata elden çıkarmaya başladı. Türkler ve Araplar ucuz villaları satın aldı. Rusların ortalama 250 bin Euro olan yazlıkları 200 ila 230 bin Euro arasında alıcı buldu.

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Rus vatandaşlar, Alanya’da şimdi de pansiyonculuk işine başladı. Bazı Rusların Whatsapp ve Telegram grupları üzerinden yine Ruslar için ilçede kaçak pansiyonculuk yaptığı ile ilgili gelen şikayetler ise çoğaldı. İşte ayrıntılar...

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

ruslar bodrumdaki evelrini mi satıyor Haberi

ruslar bodrumdaki evelrini mi satıyor

Türkiye ile Rusya arasında çıkan uçak düşürme krizinden sonra Bodrum'da mülk sahibi olan Ruslar evlerini acilen satılığa çıkardı. Değerinin altında satılan evleri en çok Türkler aldı. Avrupalı turistler de yaşanan terör olayları nedeniyle evlerini satmaya başladı.. Turistlerin gelmediği Bodrum'da şu an Araplar fiyat araştırması yapıyor. Rusların ortalama 250 bin Euro olan yazlıkları 200 ila 230 bin Euro arasında alıcı buldu.


SEZON GEÇ AÇILDI

Bodrumlu emlakçıların genel tespiti geçen yıla göre satışlarda yüzde 30-40'lık düşüş olduğu yönünde. Her yıl mart-nisan aylarında başlayan turizm sezonu bu yıl mayıs ayına kadar sarktı. Bodrum'un umudu şu an okulların kapanması ile birlikte gelecek yerli turistler. Bodrum'da mülk sahibi olan Ruslar ise turistik beldenin en büyük kaybı. Uçak krizinin yaşandığı dönemde yazlık sahibi olan Ruslar evlerini acilen...