29 / 04 / 2024

rusya ukrayna gaz akışı

rusya ukrayna gaz akışı

Rusya ve Ukrayna, AB'nin arabuluculuğunda sürdürdükleri doğalgaz müzakerelerinde anlaşma sağladı. Moskova yönetimi, 3,1 milyar dolarlık gaz faturasını ödemeyen Ukrayna'ya aylardır askıda tuttuğu gaz satışını tekrar başlatacak.

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Avrupa'da gaz fiyatları tarihi bir düşüş yaşayarak 35 avronun altına indi! 1.5 yılın ardından ilk yaşandı!

Haziran vadeli kontratlarda, arz ve talep arasındaki dengesizlik ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle gaz fiyatları yükselerek megavatsaat başına 32 avroya ulaştı.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

Rusya-Ukrayna savaşı, gaz piyasalarına ilişkin tüm tahminleri değiştirdi!

Son 10 senedir hızlı talep büyümesi görülen doğal gazda savaşın etkileriyle altın çağın sonuna gelinirken, ilk kez küresel gaz talebindeki artışın 2030 itibarıyla durgunluğa ulaşması öngörülüyor.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Rusya-Ukrayna savaşında ki tutumu nedeniyle gaz sevkiyatlarının düşürüldüğü Moldova’ya, Rusya’dan tehdit gibi açıklama geldi. Rus enerji şirketi Gazprom, aksayan doğalgaz ödemelerinin 20 Ekim’e kadar yapılmaması halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.

Doğal gaz ve elektrik krizine karşı kemerler sıkılıyor! Tek tek yasaklar geldi

Rusya – Ukrayna Savaşı ile birlikte hemen hemen tüm Avrupa ülkeleri enerji krizi çekmekte. Bazı ülkeler ise bunun için önlemler aldı. İşte detaylar…

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

rusya ukrayna gaz akışı Haberi

rusya ukrayna gaz akışı


Rusya ve Ukrayna, AB'nin arabuluculuğunda sürdürdükleri doğalgaz müzakerelerinde anlaşma sağladı. Moskova yönetimi, 3,1 milyar dolarlık gaz faturasını ödemeyen Ukrayna'ya aylardır askıda tuttuğu gaz satışını tekrar başlatacak. 


Rusya ve Ukrayna enerji bakanlarıyla AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Günther Öttinger'in ve Gazprom ile Naftogaz yöneticilerinin imzaladıkları iki ayrı anlaşma mart sonuna kadarki süreyi kapsıyor. 


 Ukrayna 1.45 milyar doları hemen ödeyecek


Anlaşma kapsamında geçmiş borçlar için Ukrayna 1,45 milyar doları hemen ve 1,65 milyar doları yıl sonunda Rusya'ya ödeyecek.  


Tarafların daha önce bin metreküpü 385 dolar olarak ilan ettiği bu kışın geçerli olacak tarifede Ukrayna lehine değişiklik yapıldı. Kiev yönetimi bin metreküp gaza 2014 sonuna kadar 378 ve 2015'in ilk çeyreğinde 365 dolar ödeyecek. Ukrayna ön ödeme yaparak alacağı doğalgaz miktarını kesinleştirmiş olacak.  


Rusya -...