28 / 04 / 2024

rusyanın sermayesi nereye akıyor

rusyanın sermayesi nereye akıyor

Rusya kaynaklı milyarlarca sterlin değerindeki "şüpheli" sermaye akışının özellikle Londra’daki lüks konut sektörü üzerinden aklandığı belirtiliyor. İngiltere’ye giren sermayenin yaklaşık yarısının sadece Rusya’dan geldiği söyleniyor.

Bu yıl vatandaş parasını nereye yatıracak? İşte ay ay sermayenin gideceği yatırım aracı

Yüksek enflasyon karşısında vatandaş parasının değerini nasıl koruyacağını; faiz, konut, borsa, arsa, kripto birikimini nereye yatırırsa kazançlı çıkacağını araştırıyor. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, 2024 yılında sermaye hareketinin nasıl olacağını X sosyal medya hesabından paylaştı.

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

'Dolar nereye gram altın oraya' diyen İslam Memiş gram altının geleceği yeni rakamı açıkladı! 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili 'Dolar nereye gram altın oraya' diyerek gram altının geleceği yeni rakamı açıkladı! 

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Yapılacak olan evlilik desteği hakkında ebeveynlerin yanında yuva kuracak çiftler yakından takip ediyor. 7 bin TL tutarındaki ödemeler sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çiftlere ödeniyor. Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcılar alternatif getiri arayışını sürdürüyor. Yatırımcılar geçen yıl yüzde 200’e varan getirisi nedeniyle borsaya yoğun ilgi gösterirken, bu yıl hem küresel hem yurt içi belirsizlikler nedeniyle rota farklı yatırım araçlarına yönelmiş durumda.

Altın fiyatları resmen piyasayı böldü! Altını olan herkes şimdi baksın! Altın fiyatları nereye gidiyor?

Altın fiyatları gün gün artış göstererek zirveye yaklaşıyor. Ons altın bugün 1.969 olarak doların hemen dibinde hareket ediyor. Piyasanın gözü kulağı, Fed’in önemle takip ettiği PCE enflasyonu için yapacağı açıklamada.

İstanbulluların merak ettiği soru yanıtlandı! Büyük taşınma planı belli oldu! 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

“İstanbul’da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölüm var” diye konuşan Bakan Murat Kurum İstanbulluları merakta bıraktı. İstanbul 1,5 milyon konut nereye taşınacak? İşte detaylar!

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Küresel piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Peki, bu yükseliş daha ne kadar devam edecek? Küresel piyasalardaki bazı risklere dikkat çeken uzmanlar, altında 2023 tahminlerini açıkladı.

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Kredi çeken milyonlarca kişi bu ayrıntıyı bilmiyor.  Kredinin ödenmesini garantilemek için bankanın yaptırdığı hayat sigortasını itiraz etmeniz halinde geri alabilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız? Nereye başvurmak gerekli?

Dövizden çözülen paralar nereye gidiyor? Paranın yeni adresi neresi?

Seçim öncesi piyasalarda dalgalı seyir devam ederken, döviz hesaplarından çözülen paraların nereye gittiği merak konusu. Uzmanlar, döviz mevduatlarından çıkan 27,7 milyar doların nereye gittiğini araştırıyor.

Gram altın için 2023’e dikkat! Ezberler bozulacak! Hemen bakın!

Birikimlerini gram altına yatırıp kar etmek isteyen vatandaşların gözü kulağı altın fiyatlarında. Altın fiyatları nereye gidiyor? Altın fiyatları yükselecek mi? Bu soruların yanıtları haberimizde.

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Euro nereye koşuyor? 5 gün sonra euro böyle olacak hemen bakın

Döviz piyasasında iki başrol oyuncusu olan dolar ve euro kurunun ne olacağı milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Euro kurunun yönü için 5 gün sonrası işaret edildi. Peki euroları bozduralım mı, alalım mı? Euro nereye koşuyor. Son dakika euro gelişmesi...

rusyanın sermayesi nereye akıyor Haberi

rusyanın sermayesi nereye akıyor

Rusya kaynaklı milyarlarca sterlin değerindeki "şüpheli" sermaye akışının özellikle Londra’daki lüks konut sektörü üzerinden aklandığı, İngiltere’ye giren kayıt dışı sermayenin yaklaşık yarısının sadece Rusya’dan geldiği belirtiliyor.


İngiliz hükümetinin Ulusal Suçlarla Mücadele Kurumu (NCA) "Ulusal Risk Değerlendirmesi" raporundaki bilgilere göre, İngiltere’de her yıl milyarlarca sterlin aklanıyor. Küresel ekonominin en önemli finans merkezlerinin başında yer alan Londra’ya giren kara paranın izi sürüldüğünde ise Rus sermayesi öne çıkıyor.


Deutsche Bank’ın Londra merkezinden Statejist Oliver Harvey, "Rusya’dan gizlice çıkan sermaye ile Londra’ya giren kayıt dışı sermaye arasında kuvvetli bir ilişki var.  İngiltere’ye giren kaynağı belirsiz sermayenin büyük bir kısmının Rusya’dan geldiğini söyleyebilirim. Bu yaklaşık yüzde 50 seviyesinde"...