02 / 05 / 2024

samsat depremzede

samsat depremzede

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde depremzede vatandaşlar için hayata geçirilen konutlarda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 

Samsatlı depremzedelere konut müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Samsat'ta 2 Mart'ta meydanda gelen deprem ile yıkılan binaların yeniden yapılacağını müjdeledi. 

Bakan Özhaseki: 390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız!

Deprem bölgelerinde yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerinde geçen bir sene içinde başarılar elde ettiklerini ve çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini açıklayan Bakan Özhaseki ''390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız'' dedi.

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

Hatay Depremzede Derneği, yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında çok büyük sakıncalar olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan Emlakbank Konutları müteahhidinin Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı.

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay'da, deprem konutlarının depremzedelere teslimi için sıkı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Depremzedelere müjde! Kilis'te 645 deprem konutu aralık sonunda teslim edilecek

Kilis'te depremzedeler için yapılan 645 konutun aralık ayı sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Vali Tahir Şahin, "2024 senesinde de depremzede hemşehrilerimizin hepsini konutlarına kavuşturmayı istiyoruz." diye konuştu.

Depremzedelere son dakika uyarısı: Zemin etüt raporu alırken sakın bunu yapmayın! 

Jeofizik Mühendisleri Odası Antep Bölge Temsilcisi Burhan Canpolat, Gaziantep'teki depremzede vatandaşalra son dakika uyarısında bulundu. İşte zemin etüt raporu ile ilgili dikkat edilmesi gereken o detay....

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım alan Malatya'da temel atma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Çamurlu Mahallesi'nde bugün temeli atılan 400 sosyal konut projesinden depremzede kiracıların da ev sahibi olabileceği açıklandı.

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin detayları tek tek açıklandı!

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin ayrıntıları tek tek belli oldu. İşte söz konusu destek ile ilgili son dakika detayları...

Başvurusu reddedilen depremzede mahkeme kararı ile konut hakkı kazandı!

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan depremlerin ardından evi hasar alan fakat ilana zamanında başvurmadığı gerekçesiyle başvurusu onaylanmaya depremzedeyi, mahkeme haklı buldu.

Hatay'da 246 bin depremzede hak sahipliği başvurusu yaptı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da, depremlerde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören 246 bin afetzede hak sahipliği için başvurdu.

2023 depremzede kredi ve hibe desteği başvurusu! Depremzede hibe ve kredi şartları neler? 

Depremzede hibe ve kredi desteği yardımı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Peki 2023 depremzede hibe ve kredi desteği başvuruları nasıl yapılır ve şartları neler? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'taki 10 bin konut kış gelmeden sahiplerine teslim edilecek!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer yaptığı son dakika açıklamasında şehirdeki 10 bin konutun kış gelmeden depremzede hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!

Malatya’da depremzede öğrenciler kira yardımı ve daha fazla yurt açılması taleplerini dile getirdi. İşte o öğrencilerin açıklamaları...

samsat depremzede Haberi

samsat depremzede

2 Mart 2017 tarihinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasarlı olarak tespit edilerek hak sahibi olan depremzede vatandaşlar için hayata geçirilen 403 konutun inşaatı hızla sürüyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kış aylarının yaklaştığı bugünlerde bazı evlerin tamamlanmasıyla büyük bir sıkıntıdan kurtulmanın umudunu yaşayan vatandaşlar, bir an önce bütün evlerin tamamlanması ve diğer evlerin inşaatına başlanması heyecanla bekleniyor. 

Samsat genelinde hak sahibi olan bin 123 depremzede vatandaştan işlemleri tamamlanan 403 vatandaşın 59’u 130 metrekare tek katlı, 344 vatandaşın ise 230 metrekare iki katlı evleri tercih ettiği belirtildi. Arsa durumlarında sıkıntı olmayan vatandaşların evleri kendi arsalarında, sıkıntılı olanlara ise Kale Mahallesinde toplu alanda evler inşa ediliyor.