03 / 05 / 2024

sarp inşaat iflas erteleme

sarp inşaat iflas erteleme

Samsun 422 konutlu Çay Mahallesi TOKİ Konutları'nda ev sahipleri anahtar teslimi beklerken yeni bir gelişme öğrendi. Yapımı üstelenen Sarp İnşaat iflas ertelemesi istedi.

Yeni Sarp İnşaat iflas erteleme istedi!

İstanbul Ataşehir’de bulunan Sarphan Finans Park’ı inşa eden Yeni Sarp İnşaat iflas erteleme istedi. 700 milyon lira değerindeki projeye üç kişilik bir kayyum heyeti atandı.

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

Konut sektöründe yaşanan kriz sektörü vurmaya devam ediyor. Krizin etkileri hem vatandaş hem de inşaat firmaları tarafından ağır şekilde hissediliyor. Son zamanlarda inşaat şirketlerinden iflas haberleri artmaya başladı. 

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Sultan Sarp İnşaat Taşımacılık Turizm Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Sarp İnşaat Taşımacılık Turizm Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Gökhan Karacık ve Baber Shahzad Chatha ortaklığında kuruldu.

İnşaat sektöründeki yüklenici firmalar iflasla karşı karşıya!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, inşaat sektöründe meydana gelen yüksek orandaki fiyat artışlarının kamuya iş yapan yüklenici firmaları iflasın eşiğini getirdiğine dikkat çekti.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Garanti Koza İnşaat iflas etti!

Garanti Koza İnşaat ile ilgili olarak geçen hafta mahkemeden önemli bir karar çıktı. 70 seneden fazla bir geçmişe sahip olan Garanti Koza, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla iflas etti.

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

sarp inşaat iflas erteleme Haberi

sarp inşaat iflas erteleme

Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Çay Mahallesinde TOKİ tarafından 30 Nisan 2013 tarihinde ihale edilen ve 1 Temmuz 2013'de de yer tahsisi ile inşaatı başlatılan 422 konutlu Çay Mahallesi TOKİ inşaatında, konut sahipleri anahtarlarının teslim edileceği günü beklerken, inşaatın yapımını üstlenen Sarp İnşaat, basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. 


HAK SAHİPLERİ ÖRNEK DAİRELERİ GÖRMEYE BAŞLADI 

Geçtiğimiz haftalarda inşaat önünde eylem yapan konut sahipleri, Show TV'nin ana haber bültenine çıkmış, Hedef Halk Gazetesi de konut sahiplerinin şikayetlerini kamuoyuyla birçok kez paylaşmıştı. İşin süresini 625 gün olarak açıklayan ve halen bitmeyen inşaatta bugünlerde hummalı çalışma devam ederken, yıllardır kapısından içeri güvenlik tarafından sokulmayan hatta tartışmaların yaşandığı konut sahiplerine de örnek daireler ve inşaat halindeki daireler gösterilmeye başlandı. Eylemler sonrası Sarp Grup, inşaattan yeni resimleri...