14 / 05 / 2024

SASA Polyester satışına inceleme

SASA Polyester satışına inceleme

Geçtiğimiz Nisan ayında satışı açıklanan Sasa Polyester’de, Rekabet Kurumu inceleme başlattı. İTHİB Başkanı İsmail Gülle, “Başvuruyu biz yaptık. Ülkemizin stratejik tesislerine sahip çıkılması çok önemli” dedi...

SASA Polyester'in Indorama'ya satışı incelemeye alındı!

SASA Polyester' in Taylandlı Indorama'ya satışına Rekabet'ten inceleme kararı çıktı. Rekabet Kurulu, SASA Polyester'in yüzde 51 hissesinin Indorama Netherlads B.V firmasına satışını incelemeye aldı...

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçedeki taşınmazına satış onayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait olan 11 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay verdiğini açıkladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 8 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay çıktı...

İBB Meclis'inde, Eyüpsultan, Maltepe, Kağıthane, Üsküdar, Kadıköy, Pendik, Beykoz ve Kağıthane'de mülkiyeti İBB'ye ait parsel ve hisselerin satışına onay verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

44 ilde 622 arsa satışına kimler, nasıl başvurabilir? Arsalarda büyük avantajlar açıklandı!

Son günlerde sık sık gündem olan arsa satışı ile ilgili merak edilenler tek tek açıklandı. 44 ilde 622 arsa satışına kimler, nasıl başvurabilir? Bu arsaların avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Vergisiz cep telefonlarında son dakika! Mağazalar telefon satışına başladı mı?

Vergisiz telefon satışının 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle başladığı duyurulmuştu. Peki mağazalar vergisiz telefon satışlarına başladı mı? Vergisiz telefon almak isteyenler dikkat! Vergisiz telefonda son dakika gelişmesi...

Son dakika! Erdemoğlu Holding tam 3.55 milyar TL'lik SASA hissesi sattı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Erdemoğlu Holding AŞ elindeki SASA Polyester Sanayi AŞ adi hisselerinin bir bölümünün ödenmiş sermayesinin yaklaşık olarak yüzde 1,26'sına denk gelen 66,9 milyon adet hissenin, yaklaşık 3,55 milyar Türk Lirası brüt gelir elde etmek üzere satışı tamamlandı.

SPK'dan SASA’nın bedelsiz sermaye artımına onay!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sasa Polyester Sanayi AŞ ve Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bedelsiz sermaye artırımına onay verdi

İkinci el taşıt satışına yeni düzenleme getirildi. Haberi okumadan sakın araç almayın!

Ticaret Bakanlığınca ikinci el taşıt alım satımı için hazırlanan yeni yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre yetkili bayilerin, stoklarında bulunmasına rağmen taşıt satışından kaçınmaları, tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde fiyat talep etmeleri halinde yetki belgeleri iptal edilecek.

Sasa'dan yüzde 130 bedelsiz sermaye artırım kararı!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa Polyester'in, borsa şirketlerindeki bedelsiz sermaye artırımına katılarak, yüzde 130 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.

Sasa Polyester 2022 yılında karını 15 kat artırdı! 

Sasa Polyester 2022'nin dördüncü çeyreğinde 2,58 milyar TL net dönem kârı elde etti. Şirket geçen senenin son çeyreğinde 710 milyon TL zarar etmişti.

Patron çok net konuştu! Sasa Polyester’den borsa açıklaması!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa’dan önemli bir açıklama geldi. Borsa İstanbul’da işlem gören ve en fazla takip edilen hisselerden Sasa Polyester’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, hisseler ile ilginç bir açıklama yaptı.

Bakanlık açıkladı! Araç satışına inceleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca sıfır araçta stokçuluk ve haksız fiyat artışına karşı 39 ilde; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik inceleme başlatıldığı, mağduriyete yol açanlara gerekli yaptırımlar uygulanacağı duyuruldu.

SASA Polyester satışına inceleme Haberi

SASA Polyester satışına inceleme

Geçtiğimiz Nisan ayında satışı açıklanan Sasa Polyester’de, Rekabet Kurumu inceleme başlattı. İTHİB Başkanı İsmail Gülle, “Başvuruyu biz yaptık. Ülkemizin stratejik tesislerine sahip çıkılması çok önemli” dedi.



Rekabet Kurumu, Sabancı Holding bünyesindeki Sasa Polyester’in yüzde 51 hissesinin Tayland merkezli Indorama Ventures Public’in Hollanda’daki iştiraki Indorama Netherlands B.V’ye satılması konusunda inceleme başlattı.

9 Nisan 2014’de gerçekleştirilen satış sonrasında Sabancı Grubu’nun, Sasa’da hissesi kalmadı. Yüzde 49’u halka açık olan Sasa, borsa İstanbul’da işlem görüyor. Adana’da kurulu şirket, polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler, ara ürünler ve özellikli ürün üretimi yapıyor.

Rekabete etkisi incelenecek

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yayınlanan kararda şöyle denildi: “Sasa Polyester Sanayi A.Ş.’nin yüzde 51 oranında hissesinin Indorama Netherlands B.V. tarafından Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.’den devralınmasına ilişkin başvuru, Rekabet Kurulu’nun 02.07.2014 tarih ve...