18 / 07 / 2024

satınalma gücünde türkiye kaçıncı sırada

satınalma gücünde türkiye kaçıncı sırada

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi tarafından açıklanan SGP'ye göre, kişi başına GSYH endeksi 2013 yılı geçici sonuçlarına göre 28 AB ülkesi ortalaması 100 iken, bu değer Türkiye için 55 oldu ve AB ortalamasının yüzde 45 altında kaldı.

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Deprem bilimcilerin sürekli gündeme getirdikleri "Türkiye Diri Fay Haritası" güncellenirken, diri fay sayısının 485 olduğu duyuruldu. Buna göre, yenilenen haritada en güvenli şehirlerden bile fay hattı geçerken, uzmanlar da 'sarsıntılardan' etkilenmeyecek şehir olmadığını belirtti.

Kasaplara göre et fiyatları fazla artmadı alım gücü düştü!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, üretici girdi fiyatları, enerji, işçilik ve kira maliyetlerinin arttığını belirterek, “Pandemiden bu yana et fiyatları yüzde 110 arttı. Diğer gıda maddelerine göre bu oran az. Aslında halkın satın alma gücü düştü” dedi.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Türkiye'de gıda fiyatları 34 aydır aralıksız artıyor!

Gıda fiyatları dünyada 26 ayın en düşük seviyesini görürken Türkiye’de ise 34 aydır artışına aralıksız devam ediyor.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.

Elektrikli Opel Corsa satışa sunuldu! İşte Türkiye fiyatı

Opel, yeni elektrikli Corsa modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte elektrikli Opel Corsa özellikleri ve Türkiye fiyatı...

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Türkiye'deki gıda fiyat artışı dünyayı solladı! Gıda fiyatları yüzde 92 arttı! 

Dünyada 6 aydır gerileyen gıda fiyatları, Türkiye'de iki senedir yükselişte. Ülkelere fark atan gıda enflasyonunun artış eğiliminin yeni ekonomik modelle gerçekleşmesi de dikkatleri çekti. İşte gıda enflasyonu ile ilgili merak edilenler...

Netflix’te çöküş devam ediyor! Güncel Netflix Türkiye üyelik ücretleri! 14 Eylül 2022 fiyat listesi...

Son dönemde ekonomik krizin eşiğinde olan Netflix, animasyon ekibine faturayı kesti. Şirket, büyük bir küçülme yaşarken işten çıkarmalarda başladı. Ayrıca Netflix geçtiğimiz gün ücretlerine de yeni bir zam daha yapmıştı. İşte güncel Netflix Türkiye üyelik ücretleri ve diğer detaylar...

satınalma gücünde türkiye kaçıncı sırada Haberi

satınalma gücünde türkiye kaçıncı sırada


Türkiye'nin Satınalma Gücü Paritesi (SGP) değerine göre kişi başına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) endeksi, 2013 için 55 olarak belirlendi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılına ilişkin SGP'ye göre kişi başına GSYH endeksi geçici verilerini açıkladı. Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi tarafından açıklanan SGP'ye göre, kişi başına GSYH endeksi 2013 yılı geçici sonuçlarına göre 28 AB ülkesi ortalaması 100 iken, bu değer Türkiye için 55 oldu ve AB ortalamasının yüzde 45 altında kaldı.


Karşılaştırmalarda, 28 AB üyesi ülke, 3 Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkesi (İsviçre, İzlanda ve Norveç), 4 aday ülke (Türkiye, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan) ve 2 potansiyel aday ülke (Arnavutluk ve Bosna-Hersek) kapsandı. Karşılaştırmalarda yer alan 37 ülke arasında SGP'ye göre kişi başına GSYH endeksi en yüksek ülke...