30 / 04 / 2024

satış nedeniyle tahliye ihtarnamesi

satış nedeniyle tahliye ihtarnamesi

Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor. Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları sık sık gündeme gelirken, tahliye konusu da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili paylaşımı...

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satıyor: Tahliye bu şekilde yapılıyor! 

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satarak kiracılarını tahliye ediyor. Avukat Sibel Sevinç Deveci, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Peki ev sahipleri ve kiracılar bu konuya ne diyor? İşte gelen yorumlar...

İhtiyaç nedeniyle tahliye edilen evi sonradan kiraya veren ev sahibi 3 yıllık tazminat ödemeli!

Barınma krizi gündemden düşmüyor. Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından 2-3 ev alanlara vergi düzenlemesi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Tarık Çakmak'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kirada oturup kendi evini kiraya verenler dikkat! Tek tek açıklandı: Dava açılabilir! 

Fahiş kira bedellerinin ardından, ev sahipleri ve kiracılar arasında başlayan tahliye tartışmaları da sürüyor. Peki ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmanın şartları nedir? İşte ayrıntılar...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Borç nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki taşınmazlar satışa çıkarıldı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki bir borç nedeniyle, aşağıda cinsi, miktarı ve değerleri belirtilen taşınmazlar satışa çıkarıldı. İlgili taşınmazlar, e-devlet üzerinden erişim sağlanabilen esatis.uyap.gov.tr adresinde 2023/22531 TLMT. sayılı dosya numarasıyla detaylı olarak görüntülenebilir.

Fındıkta ihracatçı memnun üretici tepkili! İşte 2 Şubat 2023 fındık fiyatları listesi

Fındık fiyatlarında TMO'nun yaptığı satış nedeniyle fiyatların düşmesi fındık üreticisinin tepkisini çekerken ihracatta yaklaşık 884 milyon dolar gelir elde edildi.

Ev sahibi yüksek kira nedeniyle tahliye isteyebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ev sahibinin yüksek kira için tahliye isteyip isteyemeyeceğini yazdı. Peki ev sahibi yüksek kira için tahliye isteyebilirmi?

Deprem riski taşıyan Keşan Belediye Binası tahliye edilecek!

Edirne Keşan'da yer alan eski belediye binası hakkında deprem riski taşıması nedeniyle tahliye kararı alındı.

Gaziantep Üniversitesi'ndeki dükkanların tahliye kararına tepki!

Gaziantep Üniversitesi'nin ana kampüsü içerisinde yer alan ve yaklaşık 6 seneden beri hizmet sunan Çarşı'daki 50'ye yakın işletme sahibine Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından Çarşı için başka planlama yapılacağı nedeniyle tahliye tebligatı yollandı.

satış nedeniyle tahliye ihtarnamesi Haberi

satış nedeniyle tahliye ihtarnamesi

Satış nedeniyle kiracı tahliyesi!

Ev sahipleri, kiraya verdikleri evi satabiliyor. Evde kiracı olması, malikin ev üzerindeki tasarruf hakkını kısıtlamıyor.


Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor.


Ancak, evi satın alan yeni malikin bu eve ihtiyacı olması durumunda, kiracısınden evi tahliye etmesini isteyebiliyor. Bu tahliye isteminin kanunda belirtilen şekilde yapılmaması halinde kira sözleşmesi feshedilemiyor.


Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl istenir? Satış nedeniyle tahliye ihtarnamesi nasıl yapılmalıdır?


Borçlar Kanunu- Evin satışı nedeniyle kiracı tahliyesi

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak...