17 / 06 / 2024

Shiller

Shiller

İndeks Konuşmacı Ajansı ve Leigh Bureau üyesi Prof. Robert J. Shiller, Şekerbank’ın 60. kuruluş yılı kapsamında düzenleyeceği ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’ için 17 Haziran’da konuşacak.

Amerika'da konut fiyatlarında yükseliş yaşandı...

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mart ayında senelik oranda yüzde 6.5 arttış gösterdi.

Amerika'da konut fiyatları ocak ayında yükseldi!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, ocak ayında senelik bazda yüzde 6 artış gösterdi.

ABD'de konut fiyatları geriledi! 

S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından açıklanan ulusal konut fiyat endeksi verilerine göre ülkede Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen yıl kasımda bir önceki aya göre 0,2 düşüş gösterdi.

Amerika'da konut fiyatları eylül ayında artışını sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,9 yükseldiğini açıkladı. Yayımlanan ulusal konut fiyat endeksi verileri ve rakamlar ile haberin ayrıntıları...

ABD'de konut fiyatları ağustosta yüzde 2,6 artarak yükselişini sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, tarafından yapılan açıklamaya göre; ABD'de konut satışları ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.

ABD'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, bu yılın Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

ABD'de S-P Case-Shiller 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks, geçen sene  Kasım ayında yıllık bazda yüzde 6,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama göstermeyi sürdürdü.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Nisan ayında yüzde 20,4 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller merakla beklenen nisan ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini resmen yayımladı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Ulusal Konut Fiyat Endeksi, nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20,4'lük artış gösterdi.

Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

S&P CoreLogic Case-Shiller açıkladı, Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

Shiller Haberi

Shiller

Prof. Robert J. Shiller, Şekerbank’ın 60. kuruluş yılı kapsamında düzenleyeceği ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’ için 17 Haziran’da konuşacak. 2013 yılında Nobel Ekonomi Ödülü’nü almaya hak kazanan Prof. Robert J. Shiller, finansal balonlar ile ilgili yaptığı isabetli öngörüleri ile tanınıyor. İnsan davranışlarının finansal piyasalara olan etkilerini en etkili şekilde anlatan ekonomistlerden bir olan Prof. Robert J. Shiller, finansal piyasalar ve emlak piyasası üzerine akademik çalışmalar yapıyor. 



Yale Universitesi Profesörü Shiller aynı zamanda The New York Times’ta da düzenli yazıyor. Yoğunluklu finansal piyasalar, finansal yenilikler, davranışsal finans, gayrimenkul piyasası, piyasalara karşı kamunun davranışları, fikirleri ve etik yargıları gibi konular üzerine çalışan Robert Shiller, 2011’de Bloomberg’in “Küresel Finans’ta En Etkili 50 Kişi” listesinde de yer aldı.  Shiller birçok yatırımcının dikkatle takip ettiği S&P...