06 / 05 / 2024

Site aidatı zamanında ödenmezse haciz gelir mi

Site aidatı zamanında ödenmezse haciz gelir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Site aidatları zamanında ödenmezse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

İstanbul'un aidat rekortmeni ilçesi Beşiktaş oldu!

Türkiye’nin aidat şampiyonları tek tek açıklandı. Türkiye genelinde 2023'te yüzde 97 oranında artış gösteren aidatlarda rekor Muğla’nın oldu. Muğla’da konut başına aidat ortalaması 2 bin 607 lira şeklinde oldu. Mega kent İstanbul’un daire başına düşen aidat ortalamasında ise rekor 5 bin 635 lira ile

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren uyarı! Ev sahiplerine aidat uyarısı...

Uzmanlar tarafından ev sahiplerine aidat hakkında uyarı yapıldı. Buna göre aidat ödemelerini takip etmeyen ev sahipleri kiradaki evlerinin ellerinden alındığına bile şahit olabilirler. İşte haberin merak edilen detayları...

Dekar Şehirbahçe’nin 1. etap teslimleri zamanında başladı!

Dekar Yapı imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası Bahçeşehir’de inşa edilen Dekar Şehirbahçe’nin 1. etap teslimleri zamanında başladı. İşte Dekar Şehirbahçe projesinin detayları...

Gram altında aceleye gerek yok! İslam Memiş yeni rekoru açıkladı

Altın fiyatlarında dönüm noktası. Sürprizlere açık olunması gereken döneme girildi. Finans Analisti İslam Memiş, savaş zamanında en ucuz yatırımı ve tarih vererek gram altının geleceği seviyeyi verdi.

KPSS-2023/2 (Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim) tercih başvuruları için tarihler belirlendi, tercih işlemleri ne zaman?

KPSS-2023/2 tercih tarihleri, birçok lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu memur adayı tarafından merakla beklenmektedir. Bu tarihler hakkında bilgi sahibi olmanız, tercihlerinizi doğru ve zamanında yapmanız açısından son derece önemlidir. İşte KPSS-2023/2 tercihleri ile ilgili detaylar...

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Hyundai i20 fiyatları fırladı! Zamanında almayan şimdi bin pişman! İşte 3 Ağustos 2023 Hyundai i20 fiyat listesi

Hyundai i20'ye Ağustos zammı geldi. Hyundai i20 fiyatları resmen fırladı. Zamanında almayan şimdi bin pişman olacak. Peki Hyundai i20 20 Temmuz kampanyalı fiyat listesi ne? İşte 3 Ağustos 2023 Hyundai i20 fiyat listesi...

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Ev sahipleri, kiracılar ve site yönetimleri dikkat! Aidat zammı yaparken bunları gözden kaçırmayın!

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernekleri, apartman ve site aidat rakamlarının genel kurulda yetki almadan yükseltilemeyeceğine dikkat çekti. İşte apartman ve site aidatları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Site aidatı zamanında ödenmezse haciz gelir mi Haberi

Site aidatı zamanında ödenmezse haciz gelir mi

Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu, "Site aidatları zamanında ödenmezse ne olur?" sorusunu yöneltti. 

Feride Hilal İmal soruya şu yanıtı verdi:

Kat malikleri; kaloriferci, kapıcı, bahçıvan, bekçi giderlerine ve bunlar için toplanan avansa eşit şekilde, ana gayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak alanların güçlendirme, bakım, koruma ve onarım giderleriyle yönetici aylığı gibi diğer giderlerle ortak tesislerin işletme giderlerine, kendi arsa payı oranında katılır.

Gider ve avans payını ödemeyen kat maliki , vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olarak ödemede geciktiği günler için aylık olarak yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı ödemek zorunda kalır. Ayrıca bunun dışında yönetici icra takibi dışında, kat sahibinin mal varlığına haciz de koydurabilir.

Aidat borçları silinebilir...