14 / 05 / 2024

Siyasi belirsizlik yatırımcıyı ve tüketiciyi vazgeçirmedi

Siyasi belirsizlik yatırımcıyı ve tüketiciyi vazgeçirmedi

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, yılın 3’üncü çeyreğine ilişkin raporda, siyasi belirsizlik ile terör sorununun tüketici ve yatırımcıyı vazgeçirmediğini ortaya koydu.

Yatırımcılar kentsel dönüşüme girecek dairelerin peşine düştü! 

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı,son dönemde yatırımcıyı kentsel dönüşüm kapsamında yenilenebilecek evleri satın almaya yönelttiğini belirtti.

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Yatırımcıyı yönlendiren hesaplara tedbir geliyor

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, hisse senedi yatırımcılarına yönelik sosyal medya üzerinden yapılan yönlendirmeleri takip ettiklerini belirterek alım tavsiyesi veren ve eğitim adı altında hisse öneren hesaplara son aşamada uygulanabilecek tedbirin kapatma olduğunu söyledi.

İslam Memiş'ten altın ve dolar yatırımcılarına uyarı: Ne söyledi, ne öngörüyor?

İslam Memiş'ten altın ve dolar yatırımcılarına uyarı geldi. 40 yılda gelecek bir şans diyerek yatırımcıyı uyaran Memiş, önemli yorumlarda bulundu. Ünlü ekonomistin uyarıları ve yorumları yatırımcılara rehberlik etmeye devam ediyor. İşte altın ve dolar konusundaki o uyarılar…

Çok kazanmak istiyorsanız bu uyarıyı dikkate alın! Dolar mı, altın mı? Uzman isim yatırımcıyı ikaz etti

Türkiye'de seçimlerin neticelenmesiyle beraber döviz kuru ve altın ücretlerinde çıkış görülüyor. Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan yatırımcılara kritik ikazlar geldi. Yatırımcıların sık sık sorduğu ve merakla beklediği, "Dolar mı, altın mı?" sualini yanıtladı. 

Altın satışları ikiye katlandı! Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ediyor! Kuyumcular resmen doldu taştı!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik ve seçim sonrası belirsizlik yatırımcıları Kapalıçarşı'ya akın ettirdi. Kuyumcular resmen doldu taştı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer her yatırımcıyı uyardı! Dolar bu tarihte 25 TL olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru ile alakalı yaptığı yorumda: 1 haftalık bir zaman ile yatırımcılara bazı ikazlar yaptı. Yatırım aracı olarak doları değerlendiren  vatandaşlara ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den kısa bir süre beklemeleri istenildi

Bankalara döviz ve altın uyarısı! Yatırımcı yastık altına dönecek!

Altın fiyatları son dönemde tüm kazanımlarını geri verirken, dövizde de uzun süredir çok önemli bir tırmanma yaşanmıyor. Ancak bankaların altın ve döviz alım/satımındaki makasın her geçen gün artması da yatırımcıyı şaşırtıyor.

Dikkat! Borsa İstanbul’dan yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni karar!

Borsa İstanbul, yatırımcıyı birebir ilgilendiren çok önemli bir karar alındığını duyurdu. Peki Borsa İstanbul tarafından alınan ve duyurulan bu kararla yeni dönemde nasıl bir uygulama olacak ve yatırımcı bundan nasıl etkilenecek? İşte detaylar…

Gram altının 1500 TL olacağı tarih açıklandı! Kendine yatırımcıyım diyen herkes öğrenmeli

Gram altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, yatırımcılar altın fiyatlarının hangi yöne doğru gideceğini merak ediyor. Analistlerden gram altın fiyatıyla ilgili de bomba bir haber geldi. İşte detaylar...

Dünyaca ünlü banka rakam açıkladı! Bu haber, altın yatırımcısın çok heyecanlandıracak!

Altınla ilgili çok önemli bir merkezden öyle bir tahmin yapıldı ki!.. Bu emtianın 2023 yılı seyri için çok iddialı bir öngörüde bulunan uzman yatırımcıyı oldukça heyecanlandıracak!

Borsada yatırımcının ödünü koparan dünkü fırtınanın ardından güneş açtı!

Borsada dün yatırımcıyı korkutan dalgalanmalar ve gün sonunda yaşanan kayıpların ardından bugün adeta yeniden bir bahar havası esti ve yatırımcı dünkü kayıplarını telafi etme imkanı yakaladı.

Altın yatırımcısının bilmesi gereken 10 önemli nokta

Makro ekonomilerdeki diğer gelişmeler ışığında getirisi zayıflayan ve 2011 yılı rakamlarına geri dönen altında yatırımcıyı nasıl bir süreç bekliyor? Altının yıldızı tekrar parlayacak mı? İşte altın yatırımcısının bilmesi gereken 10 önemli nokta...

Siyasi belirsizlik yatırımcıyı ve tüketiciyi vazgeçirmedi Haberi

Siyasi belirsizlik yatırımcıyı ve tüketiciyi vazgeçirmedi

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, yılın 3’üncü çeyreğine ilişkin raporunu açıkladı. Türkiye’nin genel ekonomik görünümü, perakende ve ofis pazarları ile sanayi sektörünü değerlendirmeye alan Cushman & Wakefield’ın Temmuz, Ağustos, Eylül aylarını kapsayan raporu; Haziran genel seçimlerinden sonra ortaya çıkan siyasi belirsizlik ile terör sorununun tüketici ve yatırımcıyı vazgeçirmediğini ortaya koydu. 


Rapor, siyasi belirsizlik, kurdaki dalgalanmalar, artan terör olayları ve güney sınırında yaşanan olumsuzluklara rağmen, İstanbul’da ofis pazarının geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat daha fazla kullanıcı işlemine ulaştığını gösterdi. Rapora göre, 3’üncü çeyrekte İstanbul’da 90bin metrekare kullanıcı işlemi kaydedildi. 


Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, ofis pazarında yerli yatırımcının daha etkin olduğunu belirterek “Yabancı yatırımcılar Türkiye’de fırsat kollamaya devam ediyor. Kısa/orta vadede İstanbul’a daha...