15 / 05 / 2024

Tadilat Proje Dosyasında İstenen evraklar

Tadilat Proje Dosyasında İstenen evraklar

Bir arsa üzerinde yapılacak yapı inşaatları için birtakım resmi işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. İnşaat yapımına başlanılabilmesi için bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte inşaat resmi işlemleri...

TULİP projesi kapsamında portatif ağıllar ve ahırlar hibe ediliyor! İşte proje detayları!

TULIP Projesi hayvancılık yetiştiriciliği yapan kimseleri ilgilendiren bir haberle öne çıktı. Söz konusu olan proje kapsamında düzenlenecek olan Küçükbaş Portatif Çadır Ağıl Projesi hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek.

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitler yurt dışında 5,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler, yurt dışında 5,1 milyar dolarlık proje üstlendi. Yıl sonunda proje tutarında hedef; 20 milyar dolar...

Trend GYO Anda Park Balat 2 delil tespit davasında anlaşma sağladı!

Trend GYO Anda Park Balat 2 delil tespit davasında anlaşma sağladı. Proje kapsamında üstlenmesine karar verilen tamir tadilat işlerine başlandı.

Thermal İstanbul yakında satışta! Yeni proje!

Thermal İstanbul projesi, Dubai Merkezli Cresco Holding bünyesindeki Sadiqa FZE Şirketi danışmanlığında, mahremiyet, aile kavramı ve islami sosyal yaşam kuralları ilke alınarak hayata geçiriliyor. Proje yakında satışa çıkıyor.

Proje satışında en önemli 1. husus lokasyon!

Reel yatırım & Co. şirketiyle büyük projelerin satışına imza atan Yeşim DİKMEN İzmir inşaat piyasasının nabzını tutuyor. İzmir’de proje satışlarının aranan ismi yeşim dikmen proje satışında püf noktalarını paylaştı.

Çinliler Türkiye'de yatırım için uygun proje arayışında!

Çinlilerin Türkiye’de yatırım için uygun proje arayışında olduğunu dile getiren JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander, “İçinde AVM, otel, ofis olan gayrimenkul projeleriyle yakından ilgileniyorlar” diye açıklamada bulundu.

Halkbank proje finansmanında seçici olacak!

Yurtdışı borçlanması azalan Halkbank’ın yeni kaynak yaratma stratejisi merak ediliyor. Halkbank proje finansmanında daha seçici olacak...

Müteahhitler İzmir'de yeni proje yarışında!

On milyarlarca liralık dev mega proje atağının en fazla etkilediği şehirlerin başında gelen İzmir’de müteahhitler yeni gayrimenkul projeleri geliştirmek için yarışıyor.

Otoyol projeleri, proje finansmanında büyüdü!

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, proje finansmanında gelinen son noktayı anlattı. Proje finansmanında, bu yıl büyümenin motoru alt yapı ve otoyol projeleri olarak açıklandığını belirtti.

Huzurlu Marmara Güneşli için proje alanında yıkım başladı!

Huzurlu Marmara Beylikdüzü projesinin ardından Güneşli’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirilecek Huzurlu Marmara Güneşli için proje alanında yıkım başladı. Bağcılar

Gayrimenkul sektörü proje yarışında!

Gayrimenkul sektöründe proje yarışına girildi. Hemen teslim dairelerde 60 ay vade farksız seçeneğini öne çıkarırken, hazır dairelerin peşin alımlarında yüzde 20’ye kadar avantaj imkanı sağlanıyor.

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun tam metni!

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 07 Eylül 2016 tarihli ve 29824 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tadilat Proje Dosyasında İstenen evraklar Haberi

Tadilat Proje Dosyasında İstenen evraklar

İnşaat resmi işlemleri!

Bir arsa üzerinde yapılacak yapı inşaatları için birtakım resmi işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. İnşaat yapımına başlanılabilmesi için arsanın bağlı olduğu belediyeye başvuruda bulunularak ruhsat alınması gerekiyor.


İmar Müdürlüğü İnşaat Ruhsatı

Ruhsat Başvurularında Gerekli Belgeler

Yeni Tapu Tescil Belgesi (1 ayı geçmemiş olacak, Tapu dairesinden alınır.)

Müteahhit-Mal Sahibi sözleşmesi (Noter Tasdikli) ve tip yapım sözleşmesi.

Yapı denetim firması işe yapılan sözleşme (teknik elemanlarca da imzalanmış olacak) 

Müteahhit-Şantiye Şefi arasında yapılan sözleşme ve ilgili meslek odasından: Şantiye Şefliği Belgesi, işin adının yazılı olduğu müelliflik belgesi, kontrol mühendisi belgesi, kontrol elemanları ve şantiye şefinin pullu taahhütname ve diploma suretleri.

Yapı denetim hesabına ilk taksidin yatırıldığına dair makbuz.

Uygulama yönetmeliğinin 12. maddesine göre toplam yapı inşaat alanı hesabı (eğer inşaat yüzölçümünden farklı ise düzenlenir)

Müteahhit sicil belgesi (Ruhsatın ait olacağı yıl...