02 / 05 / 2024

Tapu yanlışlığı nasıl düzeltilir

Tapu yanlışlığı nasıl düzeltilir

Tapu sicilinde yapılan yanlışlıklar ilgilisi tarafından açılacak bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, tapu yanlışlığı nasıl düzeltilir? Tapudaki yanlışlık için kim nereye başvuruda bulunmalıdır? İşte yanıtı..

Ev sahipleri ödeyecek: Değerli konut vergisi yanlış uygulanıyor! Kaldırılmalı ya da uygulanabilir duruma getirilmeli...

Değeri 9 milyon 967 bin TL'yi geçen konutlar için bu yıl ödenecek değerli konut vergisinde geri sayım başladı. Peki değerli konut vergisi nasıl uygulanmalı? Hangi yanlışlıklar var?

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

İOS 17'nin en merak edilen özelliği canlı sesli mesaj nedir?

Yanlışlıkla sızdırıldığı iddia edilen İOS 17 ile gelen ''canlı sesli mesaj'' özellikleri ve nasıl kullanıldığı herkes tarafından merak ediliyordu. Bu haberimizde heyecanla kullanıma sunulması beklenen fonksiyonun özelliklerini sizler için araştırdık. 

Vivo S17e'nin fiyatı yanlışlıkla resmi satış sitesinde paylaşıldı;  İşte Vivo S17e fiyatı

Yakın zamanda tanıtımı yapılacak olan ve fiyatının da bu lansmanda paylaşılması beklenen Vivo S17e, bugün yanlışlıkla markanın resmi web sitesinde görüntülendi. Yapılan hata hemen düzeltilse de Vivo S17e'nin fiyatı tanıtım gününden önce ortaya çıkmış oldu. İşte detaylar...

Tapu hangi hallerde bozulur? Tapu İptal Davası Nasıl Açılır? Tapu ile ilgili şikayet nereye yapılır?

Tapusu olan pek çok kişilerin aklını kurcalayan sorular silsilesi vardır. İşte tapusu olan herkesin merak ettiği o sorular ve onların yanıtları!

Tapu yanlışlığı nasıl düzeltilir Haberi

Tapu yanlışlığı nasıl düzeltilir

Tapu yanlışlığı nasıl düzeltilir?

Tapu sicilinde yapılan yanlışlıklar ilgilisi tarafından açılacak bir dava ile düzeltilebiliyor. Taşınmazın maliki yada mirasçıları; müşterek Mülkiyet söz konusu ise sadece isim düzeltilmesi isteyen pay sahibi; ismi düzeltilmesi talep edilen paydaş ölü ise onun mirasçıları; tüm paydaşların beraber dava açması zorunlu olmamak ile birlikte; paydaşlardan birisi davada hukuki yararı olduğu için diğer paydaşın isminin düzeltilmesini isteyebilir.


Tapuda isim düzeltme davası; Tapu Sicil Müdürlüğüne karşı açılır. (Hazine vekili var ise Tapu Sicil Müdürlüğüne izafeten Hazine vekiline tebligat yapılır.) Uygulamada dava dilekçesinde; bazen taşınmazın diğer mirasçıları da davalı olarak gösterilmektedir. Bu uygulama kesinlikle usulsüzdür.


Dikkat edilmesi gereken hususlar..

1- Dava konusu olan tüm taşınmazlara ait tapu kayıtları , tespit tutanakları ,senetsizden tescil edilmemiş ve dayanak kayıtları varise tüm dayanak tapu kayıtları,eğer...