05 / 05 / 2024

tarım bakanlığından atıl arazi uygulaması

tarım bakanlığından atıl arazi uygulaması

Sahipleri tarafından uzun süredir kullanılmayan araziler, devlet tarafından kiraya verilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bu düzenleme ile atıl arazi kalmayacak." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere müjde! Destek ödemesi bugün yatırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 142 milyon 582 bin TL'lik 'destekleme ödemesinin; çiftçilerin hesaplarına aktarıldığı duyuruldu.

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere müjdeli haber! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplarda! Hemen bakın

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere destek ödemesi müjdesi geldi. Bakanlık, 47 milyon 185 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına geçeceğini duyurdu.

Tarım Bakanlığı 1 milyon 16 bin gıda denetimi yaptı! 159 firmaya suç duyurusunda bulundu!

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 1 Ocak'tan itibaren insan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tarım Bakanlığı OGM 1377 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı, 1377 sözleşmeli personel alımı için yedek aday atama duyurusunu resmi olarak yayımladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan önemli bir duyuru ile kurum bünyesine 1377 kişilik kadro ile memur alınacağı duyuruldu.

Tarım Bakanlığı, 22 yıl sonra genel tarım sayımı için harekete geçti!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, genel tarım sayımı yapılması konusunda ilk adımın atıldığını açıkladı. Yumaklı, "Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüz ile TÜİK arasında genel tarım sayımı yapılması için protokol imzalandı” dedi.

Tarım Bakanlığı adım attı! Üretimi planlamak için yeni bir komite oluşturuluyor

Tarım Bakanlığı, tarımsal üretimin daha planlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yeni bir kurul oluşturma kararı aldı. Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu'nun kurulması yönünde yapılan bu düzenleme, tarım sektöründe önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı bu ay hibeyi 98 milyar olarak verdi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eylül ayının ortasında çeşitli tarım destekleri hakkında bilgilendirici açıklamalara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde 98 milyar hibe desteği verdi. İşte ilgili bakanlık tarafından açıklanan hibe desteği...

Tarım Bakanlığı'ndan tam tamına 80 milyon TL hibe desteği! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere müjde üstüne müjde verdi. İşte son dakika detayları...

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Tarım Bakanlığı tam 10 kadroda 1.000 personel alacak! Açık kadrolar belli oldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesinde görevlendirmek için yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Duyuru kapsamında, tam bin adet geçici işçi alımı yapılacağı öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

tarım bakanlığından atıl arazi uygulaması Haberi

tarım bakanlığından atıl arazi uygulaması

Hak sahipleri tarafından çeşitli nedenlerle uzun süredir kullanılmayan araziler artık devlet eliyle kiraya verilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Malikleri veya hak sahipleri tarafından uzun süredir kullanılmayan veya mülkiyet ihtilafları nedeniyle kullanılamayan arazilerin devlet eliyle veya yetkilendireceği kurum veya kuruluşlar eliyle tarımsal üretim yapacaklara kiralanabilmesi ve kira gelirlerinin hak sahiplerine verilmesi şeklinde bir yöntem izlenecek. Böylece hem ekonomiye katkı sağlanması hem de tek başına arazisinden bir gelir elde edemeyen vatandaşlara ek gelir sağlanması amaçlanıyor" dedi.


2 YIL BOŞ KALAN ARAZİ KİRAYA VERİLECEK

Çelik, Türkiye'de ekilmeyen, başka sebeple de kullanılmayan binlerce dönüm arazi olduğunu ifade ettiği açıklamasında, "Bu düzenleme ile atıl arazi kalmayacak. Şahsa ait tapuları olan, belli büyüklüğün üstündeki arazilerin belli bir süre ekilmediğinde onun resen ekilip kirasının hak...