05 / 05 / 2024

taşınmaz mal tapu masrafları

taşınmaz mal tapu masrafları

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Emlak satmak ya da gayrimenkul satın almak isteyenlerin karşısına bu süreçte bazı masraflar çıkıyor. Peki, emlak alan ne kadar tapu harcı öder?

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Tapu sahiplerine önemli uyarı: Tapu belgeleri geçersiz mi olacak?

Taşınmaz mal sahipleri için son derece önemli olan bazı kritik detaylar gün yüzüne çıktı. Bu ayrıntılar, tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle bazı durumlarda tapu belgelerinin geçerliliğini yitirebileceği vurgulanıyor. İşte tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tevhit, ; tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı, birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın birleştirilerek tek bir parsel halini alması işlemi olarak biliniyor. Peki, tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

Tapuda taşınmaz mal satış işlemi yapacak olan kimseler DASK sigortasının zorunlu olup olmadığını araştırıyor. Peki, Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

Tapu sorgulama şifresiz nasıl yapılır?

Tapu sorgulama işlemi kimi zaman taşınmaz mal satışı için, kimi zaman miras durumu için, kimi zamansa sebepsizce yapılmak istenebiliyor. Peki, tapu sorgulama şifresiz yapılır mı, nasıl yapılır?

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

taşınmaz mal tapu masrafları Haberi

taşınmaz mal tapu masrafları

Emlak alan ne kadar tapu harcı öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Satış işlemlerinin yapılabilmesi için alıcı ve satıcının randevu alması gerekiyor.


Emlak satmak ya da gayrimenkul satın almak isteyenlerin karşısına bu süreçte bazı masraflar çıkıyor. Masraflar karşılanması halinde devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Peki, emlak alan ne kadar tapu harcı öder?


Emlak satışı için ödenecek tapu harcı, satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Tapu harcı oranı ise satış bedelinin binde 20'si olarak belirleniyor. 


Tapu harcı hesaplama örnekleri:

Satış değeri 100 bin TL olan satışın tapu harcı 2 bin TL

Satış değeri 200 bin TL olan satışın tapu harcı 4 bin TL

Satış değeri 300 bin TL olan satışın tapu harcı 6 bin TL

Satış değeri 400 bin TL olan satışın tapu harcı 8 bin TL

Satış değeri...