03 / 05 / 2024

teknolojinin gayrimenkule etkisi

teknolojinin gayrimenkule etkisi

Teknoloji iş dünyası ve endüstrinin her alanında değişim için katalizör olmayı sürdürüyor. Teknolojinin gayrimenkul sektöründe iş ve iç süreçlerini doğrudan etkileyen alanlarını 6 şekilde özetleyebiliriz.

Seçimler tamam, şimdi yeni vergi ve zamlar kapıda: Gayrimenkule de yeni vergi gelebilir!

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından başta KDV ve ÖTV olmak üzere yeni vergi artışları yapılması bekleniyor. Ayrıca, gayrimenkule de yeni vergi gelebileceği konuşuluyor. İşte ayrıntılar...

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı: 'Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı geldi. Naci Görür yaptığı açıklamada '"Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur" dedi.

Avrupa’da büyük emlak depremi: Genç emlak kralı battı, sektörü domino etkisi korkusu sardı!

Avrupa’nın emlak kralı 42 yaşındaki Rene Benko’nun patronu olduğu ve milyarlarca borcu olan Signa Holding’e kayyum atandı. Holding, Avrupa’da büyük emlak depremine neden olurken, emlak ve finans sektörünü de domino etkisi korkusu sardı

Amerika'da mortgage başvurularında tatil etkisi yaşanıyor!

ABD'de mortgage başvuruları 29 Aralık 2023 tarihi ile sona eren iki haftalık dönem kapsamında, tatillerin de etkisi ile gerilediği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Altında savaş etkisi! Altın fiyatları bir günde resmen fırladı! 10 Ekim Salı altın fiyatları ne kadar?

Altın almak veya satamka isteyebnler heyecanla güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Son günnderde düşüşe geçen altın fiyatlarında ''savaş etkisi görüldü ve altın fiyatları resmen fırladı. Altın fiyatları bugün ne kadar? 10 Ekim altın fiyatları kaç lira?

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Bankada altını olanlara soğuk duş etkisi! Bu haberi okuyan yatırımcılar şok olacak!

Yaptığı altın tahminleri ile dikkat çeken araştırmacı yazar Haluk Özdil bu defa bankada altını olanlara soğuk duş etkisi yaratacak açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası tek tek hesapladı: Vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi ne kadar olacak? 

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e yükseltirken, vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi de tek tek hesaplandı. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan o rakamlar...

teknolojinin gayrimenkule etkisi Haberi

teknolojinin gayrimenkule etkisi

Teknoloji iş dünyası ve endüstrinin her alanında değişim için katalizör olmayı sürdürüyor. Sanayi 4.0, şoförsüz araçlar, robotlar gibi başlıklar ise hemen hemen her sektörün gündeminde ilk sıraları alıyor. Bununla birlikte gayrimenkul sektörü daha birebir insan ilişkisi üzerine kurulu olması nedeniyle, tüm dünyadaki gelişmeleri maalesef biraz geriden izliyor. 


Otomasyon, dijitalleşme, algoritmalar ve yapay zeka gibi teknolojik çözümlerin kullanımı sektörde yeterince yaygın değil. Bu nedenle teknolojinin gayrimenkul sektöründe iş ve iç süreçlerini doğrudan etkileyen alanlarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz.


1. Veri

/ Yeni çağın petrolü veri, fakat petrol gibi ancak rafine olduğunda faydalı oluyor! 

Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de tüm kararların temeli veridir.

Ev almak, ofis taşımak, gayrimenkule yatırım yapmak gibi kişilerin ve şirketlerin karar süreçlerinde, teknoloji aracılığıyla kolay toplanan ve ulaşılan çok...