07 / 08 / 2024

tl ile ev almak

tl ile ev almak

Türk Lirası’nın gücünü artırmak için ülke genelinde başlatılan kampanyalara müteahhitler de destek vermeye başladı. Yabancıya konut satan firma, parayı TL olarak tahsil edecek. Dolar bozdurup ev alan ise kampanyaya dahil olan projelerde ek indirimlerden yararlanacak.

Lojman kiralarına tasarruf güncellemesi kapıda: Yeni kiralar 5 bin TL ile 12 bin TL arasında olacak!

Lojmanların kira bedellerine tasarruf ayarı yapılıyor. Yakında açıklanması beklenen düzenleme kapsamında, 700 TL ile 2 bin TL arasında değişen kiraların 12 bin lirayı bulması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

14 bin 577 TL'ye ev sahibi olabilirsiniz... ING, Garanti, İş Bankası açıkladı. Konut kredisiyle ilgili flaş gelişme

Türkiye'de konut krizinin giderek derinleşmesinin ardından vatandaşlar da nasıl ev sahibi olabileceklerini araştırmaya başladı.. Vatandaşların son kullandığı yöntem de diğer vatandaşlarımızın kulağına hoş gelecek. Evet 14 bin 577 TL'ye ev sahibi olabilirsiniz ancak nasıl. ING, Garanti ve İş Bankası.

3 milyon TL ile nasıl 7 milyon TL'lik ev sahibi olunur?

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden 3 milyon TL ile nasıl 7 milyon TL'lik ev sahibi olunacağını anlattı. İşte Arif Güdül'ün paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Selen Görgüzel ile ev sahibi arasındaki gerilim artıyor!

Hamdi Alkan'ın eski eşi Selen Görgüzel ile ev sahibi arasındaki gerilim artıyor. 100 bin liralık evde 20 bin liraya oturan  Görgüzel'in ev sahibi hem rayiç bedelin altında kira verdiğini hem de evine zarar verdiğini söylüyor. 

Babacan Holding, yeni konut modeli ile ev sahibi yapmak için arsa payı satışı yapacak!

Ev sahipliğini yükseltmek amacı ile arsadan konut modelini devreye alan Babacan Holding, ilk etapta Tuzla’da başlattığı 1+1’de arsa payını 990 bin TL’den satışa sunduğunu açıkladı. Buna göre, aylık taksitler 24 ay için 29 bin TL’den başlamış olacak. 

Yusuf Yazıcı'dan eşi Melisa Aslı Pamuk'a 53 milyon TL'lik ev!

Güzel oyuncu Melisa Aslı Pamuk, futbolcu aşkı Yusuf Yazıcı ile evlendi. Ünlü futbolcu Yazıcı'nın eşine düğün hediyesi olarak Nice’ten 1.5 milyon Euro değerinde (yaklaşık 53 milyon TL) bir ev aldığı öğrenildi.

200 TL ile 2009'da 4,83 gram altın alınırken, 2024'te 0,08 gram altın alınabiliyor!

Yüksek enflasyon ortamında fiyatlar sürekli olarak artış gösterirken, 200 TL de resmen pula döndü. Ekonomi Dünyası X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 200 TL ile 2009 yılında ve 2024 yılında ne kadar altın, dolar ve Euro alınabileceğini paylaştı.

Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Kredi kullanmak yerine bunu yapabilirsiniz

Birçok kişi artan kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalıyor. Kredi ile ev alanlar içinse yüksek geri ödemeler söz konusu. Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, kredi almak yerine yeni bir alternatif sundu.

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Ekmas Koru'da 400 bin lira peşinat ve TL taksitle ev fırsatı!

Ekranların sevilen dizileri arasında yer alan Şahane Hayatım'da tanıtılan Ekmas Koru projesinde 400 bin lira peşinat ve TL taksitle ev fırsatı sunuluyor. Ekmas Koru'da toplam 479 adet konut bulunuyor.

Nisan 2023'te 6.7 milyon TL olan ev, bugün 8 milyon 750 bin TL: Kiracılar lüks bir sitenin aidatı kadar kira ödüyor!

Merkez Bankası verilerinde konutta dolar bazlı düşüşün sürdüğü belirlenmişti. TL tarafında ise 2 milyon TL'ye varan artış belirlendi. Nisan 2023'te 6.7 milyon TL olan ev, bugün 8 milyon 750 bin TL oldu. İşte o açıklama ve yorumlar...

Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı? İşte İngiltere'de 20 milyon TL'ye satılan devasa evler...

Son zamanlarda Türkiye'de uçuşa geçen konut fiyatları sebebiyle, yurt dışındaki evlerin fiyatları sık sık gündem oluyor. Peki Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı?

tl ile ev almak Haberi

tl ile ev almak


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı Türk müteahhitlik sektöründe de yer buldu. Birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de TL'ye geçiş süreci hızlandı. Bir yandan bazı müteahhitler şirket bünyesindeki dövizleri TL'ye çevirirken bir yandan da yabancıya ev satışında TL'yi zorunlu tuttu. Yine doları bozdurup ev alanlara da mevcut indirimlere ek ilaveler yapıldı. Bu dönemde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Biz dolarla sattığımız iki projemizde de TL'ye döndük. Ayrıca satıştaki tüm projelerimizde geçerli olacak şekilde yeni bir kampanya başlattık. 50 bin dolarını bozdurup bizden ev almaya gelenlere mevcut indirime ek artı 15 bin TL indirim yapıyoruz. Üstelik bunu her 50 bin dolarda yapıyoruz. Aynı şekilde TL ile konut alanları da özendiriyoruz. Gerek...