30 / 04 / 2024

toki kümbet ev

toki kümbet ev

Dünyanın ilk İslamüniversitesi kalıntılarının da bulunduğu Şanlıurfa'nın I Iarran ilçesinde,, sit alanındaki beton yapıların yerine kümbet evler yapılacak. Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle dikkati çeken tarihi ilçe, kente gelen ziyaretçilerin il

TOKİ Harran'da kümbet evler yapacak!

Harran Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sit alanının betondan temizlenmesi için ortak proje hazırladı. Tarihi alandaki 13 beton yapıyı yıkan belediye bunların yerine topraktan kümbet ev yapacak.

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntıları her geçen gün giderek artıyor. Bu süreçte, yasal sınırlamayı aşmanın yolunu bulacak olan ev sahipleri yüksek oranlı kira zammı yapmaya başladılar bile!

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Ev almayı düşünenlere müjde! 1.20 düşük faizli kredi fırsatı yakında sunuluyor

İlk ev sahibi olma hayali kuranlar için faiz oranlarına dair önemli gelişmeler yaşanıyor. BDDK'nın konut kredisi ile ilgili yaptığı yeni düzenlemeler, vatandaşların ilgisini çekti. Hükümet, ev sahibi olmayan ve bu hayalini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için adım attı. 

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni ev müjdesi! Başvurular yarın resmen başlıyor! Kaçırmayın!

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni konut müjdesi geldi. Merakla beklenen proje için başvurular yarın resmen başlıyor...

TOKİ'den ucuz ev almak isteyenlere müjde! 42 ilde 182 konut açık artırması o tarihte! Fiyatlar 568.263 TL'den başlıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracağını ilan etti. İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere toplam 42 ilin bulunduğu proje kapsamında 1+1'den 4+1'e kadar daireler satışa sunulacak. 

TOKİ'den ucuza ev fırsatı! Aylık 2 bin taksitle ev sahibi olabilirsiniz!

TOKİ tarafından yeni bir proje duyuruldu. Projeye göre 2+1 ve 3+1 evler 2.000 TL ile 40.272 TL arasında satılacak. Proje, belirli ilde gerçekleştirilecek olup başvuru tarihleri de duyurulmuştur. Uygun fiyatlarla TOKİ, ev sahibi olmak isteyenlere kaçırılmaz bir fırsat sundu.

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Bakan Derya Yanık duyurdu ev hanımlarına prim desteği geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ev hanımlarına emeklilik detaylarına ilişkin bilgi verdi. Peki, ev hanımları nasıl emekli olacak? İşte detaylar...

Devletten büyük jest! Ev hanımları artık maaşa bağlandı.. Aylık işte bu kadar alacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı ve büyük bir sevinçle karşılaşılan destek ödemesinin detayları merak ediliyor. Ev hanımlarına destek projesi kapsamında ev hanımlarına maaş bağlıyor!

Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak! Çalışmayan kadınlara 7000 TL maaş!

Devletten çalışmayan kadınlara büyük destek. Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak. İşte detaylar!

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Bodrum’da pandemiden sonra tüm sene yaşayanların sayısı katlanarak artarken, bu durum kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Gelen bilgilere göre, kış sezonunda kiracılarla sözleşme imzalayan ev sahipleri, mayısta tahliye şartı koyuyor.

'Yeni Evim' kampanyasıyla orta gelirliler düşük faizle ev sahibi olacak! Konut sektörü hareketlenecek!

'Yeni Evim' kampanyasıyla orta gelirlilere ev sahibi olmak için büyük bir fırsat yaratıldı. Peki 'Yeni Evim' kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Sektör temsilcileri peş peşe açıkladı. İşte ayrıntılar...

TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik evler şu sıralarda çok sık tercih edilen yapılardan biridir. Vatandaşlar da özellikle TOKİ arsaya başvuruda bulunanlar, “TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?” sorusunu sormaktadır.

TOKİ Kırşehir Mucur’da 253 ucuz sosyal konut!

Vatandaşın taksitle ev sahibi olabileceği 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 TOKİ hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Mucur Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

toki kümbet ev Haberi

toki kümbet ev

Dünyanın ilk İslam üniversitesi kalıntılarının bulunduğu Harran'da, rasathane ve Kmeviler döneminden kalma tarihi Ulu Camii de dikkat çekiyor. Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan ilçenin büyük bölümü sit alanı içerisinde yer alıyor. 


TOKİ-BELEDİYE İŞBİRLİĞİ 


Harran Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sit alanının betondan temizlenmesi için ortak proje hazırladı. Bu kapsamda sit alanı dışına yapılacak toplu konutla kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Tarihi alandaki 13 beton yapıyı yıkan belediye bunların yerine topraktan kümbet ev yapacak. Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak yapı ve betonlaşmanın önüne geçmek için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Kültür şehri Harran'ın birinci derece sit alanı içerisinde yer aldığını vurgulayan Özyavuz, ilçedeki 6 mahalleden 4'ünün ise imar dışı olduğunu kaydetti. Kaçak yapılarla ilgili...