05 / 05 / 2024

tokiden alan ev kiraya verilir mi

tokiden alan ev kiraya verilir mi

Tunceli'de TOKİ tarafından dar gelirliler için inşa edilen ancak hak sahiplerince kiraya verilen ya da amacına uygun kullanılmayan 47 konutun satış sözleşmesi feshedildi.

Kira artışında kuzu pirzola artış oranını baz alan ev sahibi ağızları açık bıraktı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de kira artışları ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Tuzla’da yer alan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın ihalesini alan firma belli oldu. İhaleye tek başına giren Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pistin 30 seneliğine işletme hakkına sahip oldu.

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldığını açıkladı. 81 şehirdeki tüm evler belirlenecek ve tespit edilen adreslere gidilecek. Kirasını beyan etmeyen konut sahiplerine işlem uygulanacak.

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

Ev mi, arsa mı, borsa mı? 

Yatırımcıların en çok sorduğu sorular arasında yer alan ev mi, arsa mı borsa mı sorusuna yanıt Borsa Profesörü'nden geldi. İşte o tweet...

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Yeni ev alan kiracı evden çıkarılabilir mi? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar katlanırken, son günlerde sık sık 'Ev alan kiracı evden çıkarılır mı? Kira sözleşmesi kiracının ev alması gerekçesiyle sona erer mi?' sorularının yanıtları merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Ege Bölgesinde konut piyasası hareketlendi. Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı.

Denizli Pamukkale'de ev ve arsa satılacak! İhalesi 19 Nisan'da!

Denizli İli Pamukkale Belediye Başkanlığı, Denizli Pamukkale'de yer alan ev ve arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 19 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Krediyle ev alan depremzedelerin durumu ne olacak?

Konut kredisi ile ev alan ve evi yıkılan ya da ağır hasarlı duruma gelen depremzede ne yapacak? Banka borcunu talep edebilecek mi?

tokiden alan ev kiraya verilir mi Haberi

tokiden alan ev kiraya verilir mi

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 4 yıl önce Tunceli'nin İnönü Mahallesi'nde inşa edilen konutlar dar gelirliler için yapılmıştı. Ancak hak sahiplerince kiraya verilen ya da amacına uygun kullanılmayan 47 adet TOKİ konutu, satış sözleşmesi feshedilerek 14'ü kiracı olan yeni hak sahiplerine verildi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tunceli Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kura çekiminde konuşma yaptı. Konuşmada, devletin, söz konusu konutları ihtiyaç sahipleri otursun diye yaptırdığını vurguladı. Açıklamada kura sonucu dairelerden 33'ünün yeni sahiplerine, 14'ünün de içinde kiracı olarak oturanlara teslim edildiği belirtildi.



Sonel, şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlarımız çok ciddi ve titiz bir çalışma yaptılar. Bazı...