26 / 07 / 2024

tokiden alan ev kiraya verilir mi

tokiden alan ev kiraya verilir mi

Tunceli'de TOKİ tarafından dar gelirliler için inşa edilen ancak hak sahiplerince kiraya verilen ya da amacına uygun kullanılmayan 47 konutun satış sözleşmesi feshedildi.

Ev sahipleri yeni kiracılar için sayfalar dolusu kira kontratı hazırlıyor! Neden mi? İşte örnekleri...

Yüzde 25 kira artış sınırı milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Yeni düzene geçilmesi ile derin nefes alan ev sahipleri,  evlerini kiraya vermekten korkar hale geldi. Neden mi? İşte örnekleri...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Elden kira alan da, veren de yanacak! Yeni cezalar geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadeleyi artırdı. Bu kapsama ev sahibi ve kiracılar da giriyor. Kirayı elden alan da veren de yanacak. İşte detaylar...

Evini büyük zararla teslim alan Mağdur ev sahibi sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken, evini büyük bir zararla teslim alan Mağdur ev sahibi de görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

30-40 bin TL alan fabrika çalışanı 3 ev alırken, 70-80 bin lira kazanan beyaz yakalı bir ev alamıyor! Neden? 

30-40 bin TL alan fabrika çalışanı 3 ev alırken, 70-80 bin lira kazanan beyaz yakalı bir ev alamıyor. Peki bunun nedeni ne? 

Miami’den 2 ev alan Türk hem emlakçıya hem kiracıya borçlu çıktı!

Konut fiyatlarındaki artış ve kiraya yüzde 25 zam sınırlaması yatırımcıları yurt dışında ev almaya yönlendirdi. Yurt dışından ev almanın moda haline geldiğini söyleyen ekonomist İris Cibre, Amerika’dan ev alan arkadaşının yaşadıkları anlatarak, riske dikkat çekti.  

Konut alan da kiralayan da kalmadı: 6 ay önce 25 bin TL olan ev, şimdi 15 bin TL'ye düştü!

Konut fiyatlarındaki son durum, hem yeni ev alacaklar hem de yatırımcılar tarafından merak ediliyor. 152,8 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Konut alan da kiralayan da kalmadı" dedi. İşte o paylaşım...

Kira artışında kuzu pirzola artış oranını baz alan ev sahibi ağızları açık bıraktı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de kira artışları ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Tuzla’da yer alan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın ihalesini alan firma belli oldu. İhaleye tek başına giren Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pistin 30 seneliğine işletme hakkına sahip oldu.

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldığını açıkladı. 81 şehirdeki tüm evler belirlenecek ve tespit edilen adreslere gidilecek. Kirasını beyan etmeyen konut sahiplerine işlem uygulanacak.

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

tokiden alan ev kiraya verilir mi Haberi

tokiden alan ev kiraya verilir mi

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 4 yıl önce Tunceli'nin İnönü Mahallesi'nde inşa edilen konutlar dar gelirliler için yapılmıştı. Ancak hak sahiplerince kiraya verilen ya da amacına uygun kullanılmayan 47 adet TOKİ konutu, satış sözleşmesi feshedilerek 14'ü kiracı olan yeni hak sahiplerine verildi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tunceli Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kura çekiminde konuşma yaptı. Konuşmada, devletin, söz konusu konutları ihtiyaç sahipleri otursun diye yaptırdığını vurguladı. Açıklamada kura sonucu dairelerden 33'ünün yeni sahiplerine, 14'ünün de içinde kiracı olarak oturanlara teslim edildiği belirtildi.



Sonel, şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlarımız çok ciddi ve titiz bir çalışma yaptılar. Bazı...