05 / 05 / 2024

trafik sorunu ne durumda

trafik sorunu ne durumda

Tek bir yeni şerit eklemeden trafik sorunu çözülebilir mi? 3D yazılım devi Autodesk, bu konuda dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan alternatif çözümleri 8 maddede sıralayarak, geleceğe yeşil ışık yakıyor.

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Türkiye’de ev ne zaman alınır?

Türkiye’de konut sorunu toplumsal bir krize dönüşmüş durumda. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık artarken, konuta erişim de zorlaşıyor. Peki konut almak, yatırım yapmak için uygun zaman mı? Türkiye’de ev ne zaman alınır? İşte cevapları…

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

İstanbul'da 7 kritik sorun acil çözüm bekliyor!

İstanbul'da yaşamak her ne kadar güzel görünse de faturası vatandaşlara ağır şekilde kesiliyor. Deprem riski, trafik, susuzluk tehlikesi, barınma sorunu gibi sorunların acilen çözüme kavuşması gerekiyor. 

Kira sorunu 2024'te biter mi?

Kiralık ev fiyatları her geçen gün artarken barınma sorunu da gittikçe derinleşiyor. Peki kira sorunu 2024'te biter mi? Problemin kaynağı ne, çözüm için hangi adımlar atıldı? Hukukçu Pınar Hacıbektaş kira sorununu değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Denizli Merkezefendi Belediyesi bugün imar sorunu ile güne başladı. Merkezefendi'de 2 yerine 3 villanın yapılmasına izin verilmesi gündeme bomba gibim düştü.

Vergi, trafik cezası ve harçlarda flaş gelişme! Ocak zammı öne çekildi: Yüzde 34,80 daha fazla ödenecek! 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olacak şekilde ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi gibi kalemlerde Ocak'ta uygulanacak zam öne çekildi. İşte merak edilenler... 

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

Dolar, Euro ve Sterlin ne kadar oldu? İşte bayram tatilinde döviz fiyatları!

Doların bugün ne kadar olduğu sorunu hafta boyunca yükseliş gösteren kur sonrası yatırımcıların sorduğu sorular arasında yer aldı. Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 18.53 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 26,06’dan işlem görüyor.

trafik sorunu ne durumda Haberi

trafik sorunu ne durumda

2050’de dünya nüfusunun yüzde 75’inin şehirlerde yaşayacağı öngörülüyor. Bugün bile pek çok insanı çileden çıkaran trafik sıkışıklığına dair etkin çözümler geliştirilmezse, gelecekte trafik sorunu ciddi maddi ve manevi kayıplara neden olacak. 3D yazılım devi Autodesk, bu konuda dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan alternatif çözümleri 8 maddede sıralayarak, geleceğe yeşil ışık yakıyor.


Kronik trafik sıkışıklığı, şehir hayatında kişilerin yaşam kalitesini etkileyen bir sıkıntı olmanın ötesinde, makro anlamda ekonomi ve çevreye de ciddi zarar verebiliyor. Bu konuda ABD, Texas’ta A&M Ulaşım Enstitüsü tarafından kısa süre önce gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, banliyöde yaşayan ortalama bir Amerikalı yılda 38 saatini trafikte geçiyor. Boşa harcanan tüm bu zaman ve yakıtın maliyeti ise yılda 121 milyar ABD doları gibi sarsıcı bir rakama ulaşıyor. Bazen en kısa mesafeleri...