14 / 05 / 2024

tüketici kanunu Tüketicinin bilgilendirilmesi

tüketici kanunu Tüketicinin bilgilendirilmesi

6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Kanunda tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması öngörülüyor. İşte yeni tüketici kanunu ve yeni tüketici hakları..

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Taşıt almak isteyenlere Akbank'tan destek geldi! Öyle bir kampanya hazırladı ki, arabasız kimse kalmasın!

Araç fiyatlarındaki yükseliş birçok tüketicinin arabalarını alırken zorlanmalarına neden oldu.  Akbank müşterilerine bu konuda yardımcı olacak ve 250 bin TL’ye kadar taşıt kredisi sağlayacak.

Elektrikli araç mı hesaplı, dizel mi? İşte yanıtı

Yerli elektrikli otomobil Togg'un satışa sunulması, Tesla'nın Türkiye'ye geleceğini açıklaması ve diğer markaların da yeni elektrikli modellerini Türkiye'ye getirmek için gün sayması, tüketicinin karşısına hiç olmadığı kadar çok alternatif yaratıyor. Peki dizel araçlar mı hesaplı yoksa elektrikli ar

Tefal’in az yağla çıtır çıtır kızartan fritözü kaç TL? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Et, balık, patates kızartmasını az yağ miktarıyla pişiren ve sağlıklı öğünler sunan fritözler, son dönemde en popüler mutfak pişirme gereçlerinin başında geliyor.  Tüketicinin çok tercih ettiği markalardan Tefal’in çıkardığı Easy Fry & Grill Az Yağlı Fritöz,  yiyecekleri çıtır çıtır ve çok daha hızl

Milyonlar araştırıyordu! Skechers’da Haftanın Favorisi belli oldu! İşte O model ve satış fiyatı!

Milyonlarca tüketicinin severek giydiği Skechers’da Haftanın Favorisi belli oldu! İşte O model ve satış fiyatı! 27 Ocak 2023 fiyat listesi…

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Yeni yılda maaşlara yapılan zamlar, tüketicinin güvenini tazelerken, güven endeksinde yükselmeye neden olurken, üretici tarafından ise özellikle perakende ticarette bir önceki aya göre güven yüzde 1.0 azalma gösterdi.

Vatandaş ikinci el araca yöneldi! İşte tüketicinin en çok satın aldığı marka ve modeller

Türkiye ikinci el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Passat, hafif ticaride ise Doblo satıldığı belirlendi. İşte en çok satan 10 marka ve model...

NielsenlQ araştırdı: Fiyat artışları tüketicinin cebine yük oluyor

Küresel araştırma şirketi NielsenIQ tarafından yapılan araştırmaya göre bozulan fiyat istikrarın gıdaya yansıdığı ve tüketicinin cebine yük olmaya başladığını ortaya koyuyor.

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

Türkiye'de 7 yıldır en çok satan motosiklet markası Honda oldu! 3 Temmuz Honda motosiklet fiyat listesi

Sıfır otomobil fiyatlarının yarım milyon liraları geçtiği son dönemde tüketicinin ilgisi motosikletlere kaydı. Hem daha az yakıt tüketen hem de bir otomobil fiyatının yarısından bile daha ucuza satın alınabilen motosiklet sektöründe en çok satan marka Honda oldu.

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? İşte tüm detaylar!

Gayrimenkul fiyatları, fahiş oranda arttı. Tüketicinin kiralık veya satılık konut sahip olması artık hayal oldu! Peki, fiyatlar neden yükseliyor? fiyatlarda geri dönüş bekleniyor mu? İşte tüm detaylar...

TÜİK'in araştırma sonucu açıklandı! Tüketicinin güveni dibi gördü gelecekten umut kesildi

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı tüketici güven endeksini yayımladı. Martta 72,5 olan endeks, nisan ayında 67,3 değerine geriledi. Böylelikle endekste tarihin en düşük seviyesi görüldü.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

tüketici kanunu Tüketicinin bilgilendirilmesi Haberi

tüketici kanunu Tüketicinin bilgilendirilmesi

Tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması!

6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Kanunda, Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar; Ayıplı Mal ve Hizmetler; Tüketici Sözleşmeleri; Tüketici Kredileri; Konut Finansmanı; Ön Ödemeli Konut Satışı; Diğer Tüketici Sözleşmeleri; Tüketicinin Bilgilendirilmesi ve Menfaatlerinin Korunması; Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar; Tüketici Konseyi ve Reklam Konseyi; Tüketici Hakem Heyeti; Yargılama, Denetim ve Cezaya İlişkin Hükümler yer alıyor.


Tüketicinin Bilgilendirilmesi ve Menfaatlerinin Korunması


Fiyat etiketi

MADDE 54 – (1) Perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde tüketicinin ödeyeceği tüm vergiler dâhil satış fiyatı ve birim fiyatını gösteren, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren etiket konulması; etiket konulması mümkün olmayan hâllerde aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere...