28 / 05 / 2024

Türk mimarlar dünya zirvesinde

Türk mimarlar dünya zirvesinde

'Dünyanın En İyi Yapıları' yarışması finalinde Türkiye'den 20 proje var. Türkiye, bu sayıyla Avustralya ve İngiltere'nin ardından üçüncü ülke oldu.

Türk mimarlar dünya zirvesinde!

'Dünyanın En İyi Yapıları' 47 ülkeden 700 projenin yer aldığı yarışmanın finalinde, Türkiye'den 20 proje var. Türkiye, bu sayıyla Avustralya ve İngiltere'nin ardından üçüncü oldu.

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Fitch, 8 Türk şirketinin notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+ seviyesine yükseltmesinin ardından, 8 Türk şirketin döviz cinsi kredi notlarını da yükseltti.

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...

Çalışan emekliye 5000 Türk Lirası düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiği kaydedildi. Bu kapsamda bu hafta çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba yasa teklifi içerisinde yer alarak Meclis'te görüşmesi yapılacak.  İşte haberin detayları...

Kuveyt Türk’ten okula dönüş kampanyası: 1000 TL’ye varan Altın Puan hediye!

Katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk okula dönüş kampanyası düzenledi. Kuveyt Türk müşterileri, Sağlam Kart ile yaptıkları eğitim, giyim ve e-ticaret harcamalarında 1000 TL’ye varan Altın Puan kazanabiliyor.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

Altın sahiplerinin rüyası gerçek oluyor! Dünya altın konseyi, büyüleyici rakamlarla yatırımcılara müjdeyi verdi!

Fed'in faiz kararıyla ons altın son üç ayın en düşük seviyesine indi, dolar/Türk Lirası düştü. Gram altın da zirveden geriledi. Altın fiyatlarındaki gelecek belirsizliği, Dünya Altın Konseyi'nin açıklamasıyla aydınlanacak.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 2023 ocak ve mart döneminde başta Rusya Federasyonu olmak üzere 22 ülkeye yapılan Türk somonu dış satımı, yüzde 77 artışla 44,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Vestel AF-107892 X WIFI Ankastre Fırın kaç TL, özellikleri neler? İşte 7 Mart 2023 fiyat listesi..

Vestel AF-107892 X WIFI Ankastre Fırın, şef gibi pişir teknolojisiyle Türk ve Dünya mutfağına ait 150'den fazla tarife ulaşmanızı ve yeni deneyimler yaşamanızı sağlar. 

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Türk mimarlar dünya zirvesinde Haberi

Türk mimarlar dünya zirvesinde

Dünya inşaat liginde Türk müteahhitlerinin artan ağırlığı mimarları da etkiledi. Engineering News Record'un her yıl düzenli olarak açıkladığı Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası İnşaat Şirketi listesinde Çin'in ardından 42 firmayla ikinci olan Türk müteahhitlerden sonra şimdi de uluslararası proje pazarında Türk mimarların çalışmaları damga vuruyor. 2008 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen "Dünyanın En İyi Yapıları" yarışmasına Türk mimarlar damga vuracak. World Architecture Festival kapsamında düzenlenecek yarışmada Türkiye, Avustralya ve İngiltere'nin ardından en fazla proje sunan finalist arasında yer aldı. 47 ülkeden 700 projenin yer aldığı yarışmada kısa liste açıklandı. Foster + Partners, Zaha Hadid Architects, Herzog & de Meuron, OMA, Buro Ole Scheeren gibi dünyanın en iyi mimarlık firmaları arasında. 


20 BİNA VİTRİNDE 

Türkiye'den 20 çalışma yer aldı. 30 farklı...