02 / 05 / 2024

türkiye küresel ticaret

türkiye küresel ticaret

Gelişen piyasalar gurusu ünlü yatırımcı Dr. Mark Mobius, Kovid-19 krizinde Türkiye’nin küresel ticarette konumunu güçlendirebileceğini, yatırımlardan tedarik zincirlerine, petrol fiyatlarından hisselere krizin Türkiye için birçok alanda fırsat sunduğunu söyledi.

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

türkiye küresel ticaret Haberi

türkiye küresel ticaret

Dünya Gazetesi'nden Hilal Sarı'nın haberine göre, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye-ABD İş Konseyi’nin (TAİK) “#Korona Sonrası Dünyada Türkiye için Kazanma Stratejileri" başlıklı Transatlantic Talks toplantı dizisine konuk olan ünlü yatırımcı Dr. Mark Mobius, COVID-19 salgını nedeniyle küresel ticarette dengelerin değişeceğini belirterek Türkiye için bu krizde birçok fırsat olduğunu belirtti.

Çinli üretici Türkiye’ye gelebilir

Çinli üreticilerin ticaret savaşından korunmak için Çin dışına çıktığını belirten Mobius “ABD de tedarik zincirini çeşitlendiriyor. Burada Türkiye için fırsatlar var. Çinli üreticiler Türkiye’ye gelebilir, Türkiye ABD'ye ihracatını artırabilir ve ABD'nin tedarik zincirine daha fazla girebilir” diye konuştu.

'Türkiye ABD’nin tedarik zincirine girebilir'

Küreselleşmenin zayıflamadığını aksine güçlendiğini belirten Mobius, “Küreselleşmenin bittiği söyleniyor aksine ülkeler daha iyi iletişim içinde. ABD-Çin ticareti her halükarda hep devam edecek....