22 / 05 / 2024

türkiye para transferi

türkiye para transferi

Göçmenlerden 500 milyar dolarlık transferi yapıldı. Pew Research Center tarafından yayınlanan rapora göre göçmenlerin 2000 yılından bu yana toplam para transferi 500 milyar doları aştı...

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Türkiye, telefona en çok para ödeyen ülke oldu!

Türkiye, şimdi de telefonun en pahalı olduğu ülke unvanını aldı. Yüzde 100’den fazla vergi ödeyen Türkiye’yi yüksek fiyatta 2 bin 876 dolar ile Brezilya takip ederken, 2 bin 404 dolar ile Hindistan izledi.

Saatler içinde açıklanacak: iPhone 15 serisinin Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Apple'ın tanıtmasına saatler kaldı. Peki iPhone 15 serisinin Türkiye fiyatı kaç para olacak? İşte güncel döviz kuruna göre beklenen fiyat...

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık destek. Para orada kullanılacak

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1 Milyar dolar değerinde destek gerçekleştirilecek. Bu desteğin tamamının deprem bölgesinde kullanılması bekleniyor.

IMF’nin teknik ekibi eylül ayında Türkiye’ye geliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), teknik ekibinin dördüncü madde konsültasyonuna hazırlık için eylül ayında Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacağını duyurdu. Ayrıca, IMF, Türkiye'den herhangi bir ekonomik destek talebi gelmediğini de paylaştı.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

1 gramı bile binlerce TL para ediyor. Türkiye'de yeni keşfedildi. Yer altından fışkırıyor, yer altından fışkıran zenginl

Türkiye'nin her bölgesinde ayrı bir zenginlik var. Yine Türkiye'de keşfedilen bir taşın gramı bile binlerce lira yapıyor. İşte herkes tarafından merak edilen o taşla ilgili detaylar.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Türkiye'de o para birimi kalktı mı? 10 TL 50 TL 100 TL değil. Kimse göremiyor o birimi

Türkiye'de bir dönem piyasada çok dolaşan bir para birimi hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar o para birimine artık rastalamadıklarını dile getirdi.

türkiye para transferi Haberi

türkiye para transferi

Dünyadaki göçmen hareketleri ve para transferi tabanlı yapılan araştırmada ABD başta olmak üzere göçmenlerin en çok zengin ülkeleri tercih ettiği ve bu ülkelerden yapılan para transferinden en büyük payın da orta gelirli ülkelere gittiği sonucu ortaya çıktı. Rapora göre göçmenlerin 2000 yılından bu yana toplam para transferi 500 milyar doları aşıyor.


Dünya Bankası verileri ışığında PEW (Pew Research Center) araştırma merkezi tarafından yapılan araştırma, dünya göçmenlerinin en gözde ülkesinin ABD olduğunu ortaya koyarken, zengin ülkelere göç edenlerin gönderdiği paraların en çok orta düzey gelire sahip ülkelere yönlendirildiği belirtildi.


Eylül ayında açıklanan GM göçmenlik raporu verilerinden de faydalanılan geniş çaplı araştırmaya göre, 1990-2013 yılları arasını kapsayan çalışma, ABD ve Almanya başta olmak üzere, yüksek gelirli ülkelere yapılan göçte artış yaşanırken, zengin ülkelerden...