05 / 05 / 2024

türkiyede ilk defa patlatılatak köprü yıkılacak

türkiyede ilk defa patlatılatak köprü yıkılacak

TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki eski köprüler bu gece saat 00.00'da emülsiyon tipi patlayıcılarla yıkılacak.

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Tokyo'da konut fiyatları ilk defa 100 milyon yeni aştı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da konut rakamları ortalama olarak geçen sene ilk defa 100 milyon yen (677 bin dolar) seviyesini aştığı belirtildi. 

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Konutların günlük şekilde kiraya verilmesi zorlaştırıldı. O konutlar daha uzun süreli kiralanmaya başlandı. Bu da mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatlarında 3 sene sonra ilk kez düşüş getirdi. Peki kiralardaki düşüş devam edecek mi?

İlk defa konut alacaklar için 1.20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? Başvuru şartları belli oldu mu?

Düşük faizli konut kredisi başvuru tarihi ve şartları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile BDDK'nın çalışmasıyla gündeme geldi. Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda, ilk defa konut alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi verilecek. İşte detaylar...

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

İzmir'deki 17 diri faydan biri olan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor! 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip!

İzmir'deki 17 diri fay arasında yer alan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor. Söz konusu fay hattı, 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip...

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Merkez Bankası’nın rezervleri 2022’den bugüne ilk defa negatife döndü’

Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinin geçen hafta 3,5 milyar daha azalarak 101.5 milyar dolara gerilediği düşünülüyor. Ayrıca, rezervlerin 2022 yılından bugüne kadar ilk defa negatife döndüğü tahmin ediliyor.

İngiltere'de Londra dışında ortalama konut kirası ilk defa 1.000 sterlini geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere'de Londra dışındaki şehirlerde ortalama konut kirası Nisan ayında ilk defa 1.000 sterlini geçti.

Kur korumalı mevduatta yeni rekor! Bu seviyeye ilk defa çıktı

Kur Korumalı Mevduat uygulamasının Hazine'ye de vatandaşa da yükü her geçtiğimiz gün ağırlaşıyor. Yükseliş ivmesi geçen hafta da devam eden kur korumalı mevduatların büyüklüğü döviz cinsinden ilk defa 100 milyar doların üstüne çıktı.

İslam Memiş 'Kaçınılmaz' dedi ve açıkladı! Gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti

Altın piyasasında flaş gelişmeler yaşanıyor. Piyasa analisti İslam Memiş, altına ilişkin son değerlendirmelerini paylaşırken gram altında ilk defa bu rakamı telaffuz etti. İşte tüm detaylar...

türkiyede ilk defa patlatılatak köprü yıkılacak Haberi

türkiyede ilk defa patlatılatak köprü yıkılacak

TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki eski köprüler bu gece saat 00.00'da emülsiyon tipi patlayıcılarla yıkılacak.


Yıkımı gerçekleştirilecek köprülerin üzerine toplam 615'er delik açıldı ve yıkım için 123 kilogram patlayıcı ile 50 gecikmeli kapsül hazırlandı.


Patlama sırasında beton parçaların savrulmasını önlemek için güvenlik önlemleri alındı. Bu kapsamda köprüler 4 kat tel, kauçuk ve toz örtüsüyle sarılırken, çevredeki binalar da her ihtimale karşı koruyucu örtüyle kaplandı. Bu yıkım yönteminin kullanılmasıyla zamandan tasarruf sağlanmış olacak.


Köprülerin yıkım işini üstlenen Ege Nitro firmasının danışmanı İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıkılacak köprülerin İstanbul'un ana ulaşım damarı olan TEM Otoyolu üzerinde bulunduğunu söyledi.


Yıkım işinin klasik yöntemle...