12 / 05 / 2024

türkiyede pilot okullarına kaç kişi başvurdu

türkiyede pilot okullarına kaç kişi başvurdu

Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi Genel Müdürü Giray Hürgezen, İstanbul'a yapılacak 3'üncü Havalimanı'nın sektörde istihdam artışı yaratacağını 10 yılda 3 bin pilota ihtiyaç olacağını belirtti...

Avukattan şok açıklama: Yüzde 25 zamla denge tek taraf aleyhine bozuldu İş, yargının kötüye kullanılmasına döndü

Ev sahibi kiracı arasındaki gerilim, ölümle sonuçlanan kavgalara kadar uzandı. Yüzde 25 zam sınırlamasıyla dengenin tek tarafı aleyhine bozulduğunu söyleyen Avukat Kemal Tahir Bozkır, "Konut krizinden çok yargının kötü işleyişinin kötüye kullanılmasına döndü iş" dedi.

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmesinde, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti. İşte ayrıntılar...

Süt alım fiyatına zam!

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Mayıs 2024 tarihinden geçerli olmak üzere üreticinin eline litre başına net 14,65 lira geçecek şekilde belirledi. Buna göre, USK, 22 Ocak'ta aldığı karar ile süt fiyatlarını 13,5 TL'ye çıkartmıştı.

Opel'den tüm modellerde "Nisan" ayına özel kredi seçenekleri!

Opel Türkiye nisan ayına özel kredi seçeneklerini açıkladı. Hangi Opel modelinde ne kadar kredi kullanılacağı ve vade süreleri belli oldu.

THY'den tüm çalışanlarına 25 bin TL bayram ikramiyesi! THY bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Türk Hava Yolları çalışanlarına 25 bin TL bayram ikramiyesi vereceği öğrenildi. Peki THY bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte THY Bayram ikramiyesi ödeme takvimi.

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2053 yılına kadar 168 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaştırma altyapısına 2053 yılına kadar yaklaşık 168 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

15 Ekim'de herkes hesaplarını kontrol etsin! T.C. kimlik numarasına göre para yatırılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 15 Ekim tarihinde ilgili hesaplara 5 bin 98 TL yatıracak. Söz konusu ödemeler T.C. kimlik numarasına göre yapılacak.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatlarına yüzde 30 zam yolda! 

Konut fiyatları artınca satışlar geçen yıla göre yarı yarıya düştü. Emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini vurgulayarak emlak sektörünün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konut fiyatlarına sene sonuna kadar yüzde 30 zam bekleniyor...

QNB Finansbank emekli promosyon yarışında son sıradan zirveye tırmanarak zafer tahtına oturdu!

QNB Finansbank emekli promosyon yarışında son sıradan zirveye tırmanarak zafer tahtına oturdu... Hemen buraya bakın, sakın kaçırmayın...

türkiyede pilot okullarına kaç kişi başvurdu Haberi

türkiyede pilot okullarına kaç kişi başvurdu

Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi Genel Müdürü Giray Hürgezen, İstanbul'a yapılacak 3'üncü Havalimanı'nın sektörde istihdam artışı yaratacağını belirtti. Hürgezen, "Yeni havalimanı açıldığında sektörün lokomotifi şirketlerin 2016-2023 arasındaki uçak siparişleri artacak. 10 yılda 3 bin pilota ihtiyaç olacak" dedi. Türkiye'nin 2020'ye kadar her yıl 750 pilota ihtiyacı olduğunu belirten Hürgezen, mevcut uçuş okullarının bu ihtiyacın ancak yüzde 50'sini karşılayabildiğine dikkat çekti. İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere 3 ilde uçuş okullarının bulunduğunu dile getiren Hürgezen, "24 uçak ve 45 uçuş öğretmeniyle hizmet veriyoruz. Pilot adayları 18 ay süren eğitimler kapsamında, 900 saat teorik, 150 saat uçuş, 60 saat de simülatör eğitimi alıyor" diye konuştu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan pilot adaylarının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafınca verilen lisansı almaya hak kazandığını dile...