28 / 04 / 2024

türkiyede sanayi üretimi

türkiyede sanayi üretimi

Fikri Işık, Türkiye'nin, sanayi üretiminin öncülüğünde büyümeye devam ettiğini belirterek, "Sanayicimiz, son dönemde yaşanan gerilimli atmosfere rağmen, ekonomiye ve Türkiye'ye olan güvenini bir kere daha göstermiştir" değerlendirmesinde bulundu...

Sanayi üretimi 3. çeyreğe iyi başladı!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, sanayi üretim endeksinin 3. çeyreğe iyi başladığını belirterek, ağustos ve eylül verisi de böyle gelirse 3. çeyrek büyümesinin beklenenden iyi gelebileceğini ifade etti...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2023 yılında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 8,4 yükseliş gösterdiği açıklandı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) raporuna göre İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı.

TÜİK açıkladı! Sanayi üretimi ekim ayında yüzde 0,4 daraldı

Sanayi üretimi ekim ayında, aylık olarak yüzde 0,4 düşüş gösterirken, yıllık bazda da yüzde 1,1 yükseldi. Buna göre, piyasa beklentisi, aylık yüzde 0,2 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 2 yükseliş yönünde ilerledi. İşte haberin detayları...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 temmuzda yüzde 29,8 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Eylül 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Temmuz 2023’te geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla yüzde 29,8 büyüme kaydetti.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 19 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Temmuz 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi bu yılın mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 arttı.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla beklenen Nisan 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi bu yılın şubat ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 10,3 oranında azaldı. 

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ilk 8 ayda yüzde 26 arttı!

Türkiye İMSAD tarafından ‘Ekim 2021 Sektör Raporu’ yayınlandı. Rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos'ta, 2020 Ağustos'a göre yüzde 15,6 yükseldi. 2021'in ilk 8 ayında ise geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre üretim artışı yüzde 26 oldu.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi 7 ayda yüzde 27,5 arttı!

Merakla beklenen ‘Türkiye İMSAD Eylül 2021 Sektör Raporu’na göre İnşaat malzemeleri sanayi üretimi 2021'in 7 ayında yüzde 27,5 artış gösterdi...

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47 yükseldi! 

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. açıklanan rakamlara göre; inşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47 artış kaydetti.

türkiyede sanayi üretimi Haberi

türkiyede sanayi üretimi

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin, sanayi üretiminin öncülüğünde büyümeye devam ettiğini belirterek, "Sanayicimiz, son dönemde yaşanan gerilimli atmosfere rağmen, ekonomiye ve Türkiye'ye olan güvenini bir kere daha göstermiştir" değerlendirmesinde bulundu.


Bakan Işık, yazılı açıklamasında, 2014 yılı şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksini değerlendirdi. Bu yılın şubat ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin beklentileri aşarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 arttığını ifade eden Işık, arındırılmamış endeksin de aynı oranda arttığını vurguladı. Işık, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki aya göre yüzde 0,1 düşüş gösterdiğini ifade etti.


Şubat ayında sanayi üretiminin geçen yılın sonlarından itibaren görülen güçlü büyümesini devam ettirerek beklentilerin üzerinde performans sergilediğini belirten Işık, "Ülkemiz, sanayi üretiminin öncülüğünde büyümeye devam ediyor" ifadesini...