02 / 05 / 2024

türkiyenin kalkınması için yapılacak yatırımlar

türkiyenin kalkınması için yapılacak yatırımlar

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği Özel İdare Sekreterliği tesislerinde düzenlenen "Bingöl 2. Kalkınma Toplantısı" nda yaptığı konuşmada, kentte yatırım için araziye ihtiyaç olduğunu söyledi...

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul depremi için en kötü senaryo!  

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara için deprem tekrarlama aralığının dolduğunu açıkladı. Tüysüz, en kötü senaryoda fayın kırılarak 7,5 civarı bir deprem üretmesi bekleniyor. Deprem uzmanı, 1 milyon 120 bin binanın en azından 700 bin tanesinin olası bir depremde hasar alacağını kaydetti.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

STK’lar deprem kentlerinin kalkınması için güç birliği oluşturdu

Adana ve Gaziantep’te kurularak depremden etkilenen 11 şehrin tamamına katkı sağlayacak şekikde merkezler ile deprem bölgesine ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplumun yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

1 Eylül'den beri 64 bin kiracı ve kiralayan arabuluculukla anlaştı! Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması ile ilgili rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. Peki bu zamana kadar kaç ev sahibi ile kiracı uzlaştı? Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor? 

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak

Buca Metrosu'nda tünel kazısı için geri sayım başladı!

Buca Metrosu için çalışmalar hız kazandı. Tünel açma makineleri TBM’lerin girmesine sayılı günler kaldı. Peki hangi istasyonlar olacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Çiftçiler müjde: Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor! Kırsal kalkınma projeleri için harekete geçildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma için yeni projeler hazırlığına başladı. Bu kapsamda hayvansal üretim için kredi desteği arttırılacak. 

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

TÜRASAŞ, lise mezunları için 213 personel alım ilanını üç farklı şehirde duyurdu!

TÜRASAŞ, personel ihtiyacını gidermek amacıyla yeni bir işe alım ilanı yayınladı. İŞKUR üzerinden duyurulan bu ilana göre, TÜRASAŞ'ta 7 farklı pozisyonda 213 yeni personel istihdam edilecek. TÜRASAŞ iş ilanı için gerekli şartlar nelerdir? İşte detaylar…

türkiyenin kalkınması için yapılacak yatırımlar Haberi

türkiyenin kalkınması için yapılacak yatırımlar


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kalkınmak için yatırım yapmak gerekiyor. Kamunun veya özel sektörün yatırım yapması gerekiyor'' dedi.


Bakan Yılmaz, Bingöl Valiliği Özel İdare Sekreterliği tesislerinde düzenlenen "Bingöl 2. Kalkınma Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kentte yatırım için araziye ihtiyaç olduğunu söyledi.


Gelen yatırımcıya yer tahsisinde zorluk yaşandığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:


“Kalkınmak için yatırım yapmak gerekiyor. Kamunun veya özel sektörün yatırım yapması gerekiyor. Yatırımı da boşlukta yapamıyorsunuz, yatırım yapmak için bir yer bulmanız gerekiyor. Yatırımcı geliyor, bizden arsa istiyor, çok sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrıca bir kamu projesine ödenek ayırıyoruz, programa koyuyoruz ama gerçekleşmesi için yatırım yeri bulunamadığı için zaman alıyor veya bazen projeyi gerçekleştirme imkanı bulamıyoruz.”


Yılmaz, Bingöl gibi orman arazisinin çok geniş olduğu illerde bu sorunun daha fazla yaşandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:


“Maalesef...