03 / 05 / 2024

Türsabtan şikayet

Türsabtan şikayet

Kayıtdışı günlük ev kiralama turizmciyi harekete geçirdi. TÜRSAB, evini internetten kiralayan yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Türkiye’de evini internetten kiralayan yabancıları vergi takibine aldık” dedi.

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

​​​​​​​Milyonlarca emekli maaşlarının azlığından, aldıkları aylıklarda geçinememekten şikayetçi. Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, X sosyal medya yaptığı paylaşımda, emeklilikte rahat etmek isteyenlere BES'i tavsiye etti. BES'te kazanmanın tüyolarını verdi.

Marketteki un, süt, ekmek ve ayçiçek yağına gel zamdan bile bin beter bir haber. Resmen gıdada felaket haberi

Vatandaşlar son dönemde gıda ürünlerine gelen zamlardan dolayı şikayetçi ancak bundan daha kötüsü de olabilir. Uzman isim gıdaya ulaşım hakkında ürküten açıklamalarda bulundu.

7 ayda 402 bin kişi ‘Aldatıldım’ diyerek tüketici hakem heyetine başvurdu! Sizin de başınıza gelebilir. Hemen bakın!

Tüketici hakem heyetleri bu yıl 393 bin 768 şikayet dosyasını karara bağlarken, 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ürün ise ayakkabı oldu.

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!

Reel sektör nakit darboğazı yaşıyor. Yüzde 35’lere tırmanan kredi faizlerine rağmen krediye erişimde zorlanan işletmeler, şartların böyle devam etmesi halinde pek çok şirketin oyun dışı kalacağına dikkat çekiyor.

Türkiye’deki internet hızının dünya gerisinde kaldığı belgelendi!

Türkiye’de hemen her mobil cihaz kullanıcısının şikayet ettiği internet hızının dünyanın gerisinde kaldığı, uluslararası bir otorite tarafından da belgelendi.

Afet bölgesinde fırsatçı mağduriyeti! Şikayet edin!

Tüketici dernekleri, her bağış topluyorum diyene itibar edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Depremi kendince fırsata çeviren ve gıda, nakliye ve konut kiralarında fahiş artış yapanlar var, bunları mutlaka şikayet etmeliyiz. dedi.

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER'e şikayet edin

Türkiye'yi sarsan depremin akabinde yaralar sarılmaya çalışılırken bu durumu farklı kullananlar da var. Bazı sigorta şirketleri sanki yasalmış gibi göstererek,  deprem riskini bahane ederek kasko yapmaktan kaçınıyorlar. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin önemli bilgiler açıklayarak uyardı.

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!

Bankalar son dönemde neden çok daha fazla tüketici kredisi veriyor? İşte yanıtı!

Son dönemde patronların “kredi vermiyorlar” diye şikayet ettiği bankalar, iş dünyasına kredi vermezken, neden tüketici kredilerini artırdı? İşte yanıtı…

Dikkat bu haber herkesi ilgilendiriyor! Aldığı ürünü şikayet eden vatandaşların yarısı kazandı!

Aldığı üründen şikayetçi olan tüketicilerin yarısının kazandığı ortaya çıktı. 2022 senesinde aldığı üründen memnun olmayan vatandaşlar, tüketici hakem heyetlerine geçtiğimiz sene 635 bin 363 başvuru yaparken, ele alınan uyuşmazlıkların yaklaşık yüzde 50'sinin tüketiciler lehine karara bağlandığı ort

UKON Başkanı, “Türkiye’de et pahalı” diyenlere veryansın etti!

Türkiye’de özellikle dar gelirli vatandaşın en fazla şikayet ettiği tüketim ürünlerinin başında gele net fiyatları artmaya devam ederken, Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nden, “Eti bugün fiyatlarla pahalı bir ürün olarak nitelendirmek hiçbir şekilde söz konusu olamaz” açıklaması geldi.

Türsabtan şikayet Haberi

Türsabtan şikayet

Önceki gün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Türkiye’de evini internetten kiralayan yabancıları vergi takibine aldık” açıklamasının ardından TÜRSAB’ın konuyla ilgili raporu çıktı.


Türkiye’de kullanılmayan yazlık konutların turistlere kayıt dışı olarak günlük kiralanmasındaki büyük artış turizmcileri harekete geçirmişti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), yazlık konutların kiralanması hakkında bir rapor hazırlamış. raporu önce Kültür ve Turizim Bakanlığı’na sunmuştu. TÜRSAB daha sonra söz konusu raporu Maliye Bakanlığı’na sundu ve bakanlık harekete geçti. 


2 milyar TL kaçak 


TÜRSAB söz konusu raporda, yazlık konutları emlakçıların değil, acentelerin pazarlamasını istemişti. Konuyu turizmcilerden birebir dinleyen Maliye Bakanı Şimşek, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde konut alıp kiraya veren yabancıların üzerine gidecekleri açıklamasını yaptı. TÜRSAB’ın bakanlığı harekete geçiren raporunda, Türkiye’de kullanılmayan ikincil konutların sayısının 100 bini bulduğu, bunun yıllık 2 milyar liralık vergi...