07 / 05 / 2024

ukrayna rusya krizi

ukrayna rusya krizi

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimler Rus milyarderlerin servetini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dev Rus şirketler yılbaşından itibaren 32 milyar dolar gerileme yaşadı.

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Tarımsal emtialarda fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Buğday, mısır ve pamuk fiyatları üzerindeki yukarı yönlü hareketi Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler, Fed'in alacağı kararlar ve Çin'in açılmasının desteklemesi bekleniyor.

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Hangi banka 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracak?

Covid salgınının ardından Ukrayna-Rusya savaşının patlaması ile birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz dünyaca ünlü bankayı da zora soktu.

Küresel gıda fiyatları 2022 yılında tarihi bir rekora imza attı! En çok hangi ürünlerin fiyatı yükseldi?

Önce pandemi ve kuraklık, ardından da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gıda krizi, geçtiğimiz yıl fiyatların tarihi seviyelere yükselmesine neden oldu.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

Benzin ve motorin zamları bir tek onlara yaradı! Karları 10 kat arttı

Benzin ve motorine üst üste gelen zamlar petrol devi Tüpraş'a yaradı. Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte tırmanışa geçen petrol fiyatları sonrası Tüpraş, üçüncü çeyrekte kârını 10 kat artırarak 11,6 milyar TL'ye yükseltti.

ukrayna rusya krizi Haberi

ukrayna rusya krizi

Rusya milyarderlerinin serveti Ukrayna ile yaşanan kriz sebebiyle 32 milyar dolar geriledi. Ukrayna’da artarak devam eden gerilimden dolayı söz konusu servet düşüşü hızlandırabileceği öngörülüyor.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’nnin verilerine göre Rusya'nın 23 dolar milyarderinin şu an için 343 milyar dolarlık net serveti var. Bu rakam sene sonunda 375 milyar dolar olarak kaydedilişti.

Putin’in Lunask ve Donetsk’teki yönetimleri tanımasında sonra Rusya’da borsalar sert düşüşle başladı. Öye yandan Almanya, Rusya ile sürdürdüğü doğalgaz projesi Kuzey akım 2’yi durdurma kararı almışken İngiltere’nin 5 Rus bankasına ve Rusya’nın en zenginlerinden Gennady Timchenko’nun da aralarında bulunduğu 3 iş insanına yaptırım uyguladı. İngiltere’nin yaptırım listesinde ayrıca hattı inşaat firması Stroygazmontazh’un hak sahipleri Boris Rotenberg ve yeğeni Igor Rotenberg de bulunuyor.

SERVETLERİ GERİLEME YAŞANDI

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre,...