02 / 05 / 2024

Ulusal İstatistik Enstitüsü

Ulusal İstatistik Enstitüsü

Ulusal İstatistik Enstitüsü verilerine göre İspanya'da konut fiyatlarında artışa devam edildiği gözlemlendi...

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanları bu faylara dikkat çekti: 6 Şubat depremlerinden sonra stres yüklendi mi? SON DAKİKA!

Hacettepe, İskenderun Teknik, Eskişehir Osmangazi ve Tayvan üniversiteleri ile İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, 6 Şubat tarihindeki depremlerde kırılan faylarda stres yığılımı olup olmadığını araştırıyor. İşte uzmanların o açıklamaları...

SON DAKİKA! 7 şiddetinde deprem! Resmen beşik gibi sallandı!

Fas’ta yerel saatle 23.10 sularında 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede yaşanan depremin 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Yabancı uzmanlardan şok deprem yorumu: Sanki Türkiye yerinden hareket etti!

6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın depreminin ardından yabancı uzmanlar gerçekleşen felaketi değerlendirdi. University Collage London'dan Ilan Kelman ve İtalyan Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü’nün Başkanı Carlo Doglioni’nin şok açıklamalarda bulundu.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Sütte korkutan senaryo! Sütte tehlike çanları mı çalıyor? İşte detaylar!

Türkiye İstatistik Kurumu, 'Süt ve Süt Ürünleri Üretimi' ile ilgili ekim ayı verilerine göre süt üretiminde düşüş gerçekleşti. İşte detaylar!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

İstanbullulara büyük deprem uyarısı: Binalarınızı bir an önce güçlendirin!

1 ve 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerinden derlenen rapora göre, 1.2 milyon civarındaki konuttan 491 binini hasar alacak.

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ulusal İstatistik Enstitüsü Haberi

Ulusal İstatistik Enstitüsü

2008 yılından beri İspanya'da konut fiyatlarındaki düşüş her geçen gün devam ediyor. Ulusal İstatistik Enstitüsü verilerine göre İspanya'da ev fiyatları 2013'ün ilk çeyreğinde 2012'nin aynı dönemine oranlar yüzde 14,3...