02 / 05 / 2024

ürkiye Mobilya Sanayicileri Derneği

ürkiye Mobilya Sanayicileri Derneği

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER Solani’de yerini aldı. Fuar Türk mobilyasını en iyi şekilde tanıtmanın yanı sıra, diğer ülkelerle de ticari bağlantılar kurularak iş birliklerinin artırılmasına katkı sağladı.

Makarna üretim ve ihracatında dünya ikincisi olan Türkiye liderliğe oynuyor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, “9 ayda 700 milyon dolarlık makarna ihracatı yaptık. Makarna üretimi için buğday ithal ederken artık buğdayı da ihraç eder durumdayız” dedi.

Hazır giyimde tehlike çanları! Sektör yola dönüşerek devam edecek!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, “En büyük ihracat pazarlarımız yüzde 20 daraldı. İhracatımız yılı miktar olarak yüzde 15, değer olarak yüzde 8 azalarak kapatacak. Yeni dönemde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyoruz” dedi.

MESS Grup toplu iş sözleşmesi öncesinde çalışanlarına avans ödeyecek

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), hali hazırda grup toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, çalışanlara tarihinde ilk kez avans ödenmesine karar verdi.

Tekstil ihracatçısı artan maliyetler yüzünden hedef düşürdü!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, bu yıla 23 milyar dolar hedefiyle başladıklarını ancak dış pazarlardaki yavaşlama ve içerideki maliyet artışları nedeniyle rakamı 19-19,5 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Mobilya sektörü finansmana erişimde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Merkez Bankası’nın miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi politikalarını yorumlayarak, “Kredi musluklarının çok acil bir şekilde açılması gerekiyor” dedi.

Ayakkabı ihracatında rekor! Global markalar Türkiye’de üretime geçiyor!

Ayakkabıda ihracat miktarı geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdi. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, sektörün 70 ülkeye ihracat yaptığını bildirdi.

Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!

22 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan 265 firmayla hazırgiyimin kalesi konumuda yer alan Adıyaman’da 70 fabrika üretime başladı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, "Artık kılık kıyafet değil barınma olanağı verilmesi" dedi.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Üçüncü sıraya yükselerek tam 160 ülkeyi besledik! Türkiye’den makarna ihracatında rekor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, Türkiye’den makarna ihracatında rekor kırıldığını söyledi. İşte detaylar…

Önce marketler uygulamaya aldı! Şimdi de hazır giyimciler uygulayacak

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda zincir marketlerde yaşanan etiket sabitlemeyi önümüzdeki  süreçte bizim sektörümüzde de göreceğiz.'' dedi.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

2023 yılı yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yeni asgari ücretin tutarıyla kritik açıklamalarda bulundu.

Alışveriş yapacaklara son uyarı: Büyük zam kapıda!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise, halihazırda fiyatlardaki yıllık zam oranlarının yüzde 80’i bulduğunu; kış aylarında yapılacak zamların yıllık bazda yüzde 100’leri aşarak yüzde 130’ları ulaşmasının şaşırtıcı o

ürkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Haberi

ürkiye Mobilya Sanayicileri Derneği

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) üyeleri, 8-13 Nisan 2014 tarihleri arasında,  İtalya Milano ’da dünyanın en önemli uluslararası mobilya fuarı olan “I Saloni”  ile hem Avrupa hem de uzak coğrafyalardaki ülkelerle bir araya geldi. Fuar Türk mobilyasını en iyi şekilde tanıtmanın yanı sıra, diğer ülkelerle de ticari bağlantılar kurularak iş birliklerinin artırılmasına katkı sağladı.


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) 8-13 Nisan 2014 tarihlerinde İtalya’da; mobilya, mobilya aksesuarları, mutfak ve banyo mobilyaları fuarı konusunda en önemli ve en kapsamlı fuar olan I Solani’de yerini aldı. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER üyesi 6 firmanın katılım sağladığı fuarda, MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu’nun Türk mobilya sektörünü anlattığı sunumu ilgiyle izlendi.


Dünya’nın birçok ülkesinden katılımın gerçekleştiği fuar, Türk mobilyasının geniş alanda tanıtılma fırsatının yanında, yeni...