28 / 04 / 2024

Vahdettin Köşkü geliri

Vahdettin Köşkü geliri

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), bazı basın yayın organlarında yer alan SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

30 milyon doların üzerinde serveti olanların sayısı 1.932’ye çıkarken, yoksulun kişi başına geliri 26 bin 703 TL oldu!

Ülkemizde kişi başına düşen gelir 307 bin 952 Türk Lirası (13 bin 110 dolar) olurken, en zengin yüzde 5’lik bölümün yıllık geliri 816 bin 219 Türk Lirası'na çıktı, 4.3 milyona ulaşan en yoksul yüzde 5’lik kesimin geliri de 26 bin 703 Türk Lirası'nda kaldı. 

Nidapark İstinye ve Nidapark Küçükyalı projelerinde şirket payı geliri yükseldi!

Emlak Konut GYO projelerinden olan Nidapark İstinye ve Nidapark Küçükyalı'da asgari şirket payı toplam geliri yükseltildi. İşte yeni rakamlar...

Aylık 2 bin 750 TL'den fazla kira geliri olan ev sahipleri dikkat! Yasal işlem yapılacak!

Hazine tarafından kira gelirleri incelemeye alınıyor. 2024 yılı için yıllık 33 bin lira, aylık ise 2 bin 750 liradan fazla kira gelirlerinin beyan edilmemesi halinde ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

25 yılda 1.7 milyon TL prim ödeyecek olan Bağ-Kur'lu, parayı biriktirse aylık 60-65 bin TL faiz alır!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 9 bin gün olan Bağ-Kur prim gün sayısıyla ilgili bir hesaplamayı X sosyal medya hesabından yaptı. Erdursun, 25 yılda 1 milyon 770 bin 219 TL prim ödeyecek Bağ-Kur'lu'nun bu parayı biriktirebilmesi durumunda, aylık 60-65 bin TL faiz geliri elde edeceğini söyledi.

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

Bakanlık yine herkese para dağıtıyor! Tam 4.336 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4.336 TL'lik sosyal yardımlara ait açıklama yaparak, başvuruların sürdüğünü ilan etmiştir. Bakanlık, aile içi toplam geliri 16.998 TL veya altında olan ailelere her ayın 15'inden itibaren 4.336 TL peşin yardım yapılacağını söylemiştir.

Ekonomideki kötü gidiş bütçeyi de vurdu! 70 il açık verdi!

Aldığı bütçe harcamasından daha fazla bütçe geliri sağlayan illerin geçen yıl ocak-nisan döneminde 18 olan sayısı, bu yıl aynı dönemde 11’e düştü. Bütçe gelirlerinin yüzde 40’lık bölümünü tek başına İstanbul sağladı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Hükümetin yeni ev kampanyasında beklenmeyen engel! Bu habere dikkat!

Evin satış bedeli düşük gösterilerek hem devletten vergi kaçırılıyor hem de vatandaşın ucuz krediye erişiminin önü kesiliyor. Bir diğer sorun ise kredilerde maaş geliri şartı…

‘Yeni Evim’ kampanyasıyla düşük gelirliye daha çok destek verilecek! Sakın kaçırmayın!

Merakla beklenen ‘Yeni Evim’ programıyla ilk evini alacak orta gelirli ailelere imkan sunuldu. İlk 3 sene konut kredisi taksitlerine destek olacak Hazine, daha düşük hane geliri olana daha çok katkı verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi kurmayları ile bir araya geldi! Konu MİR Kart..

Recep Tayyip Erdoğan bugün Vahdettin Köşkü’nde ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi. Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada toplantının konusunun MİR Kart ve Mir sistemi olacağı açıklandı.

Ev sahiplerinin kira oyunu bitmiyor! Yazlığı olanlar kışlık evini kiraya veriyor!

Ev kiralarındaki yükselişler, yazlığı olan ev sahiplerinin harekete geçmesini sağladı. Yüksek kira geliri elde etmek isteyen mülk shaipleir, oturdukları evi kiraya vererek kış aylarını yazlıklarında geçirmek için hazırlık yapıyor... 

Vahdettin Köşkü geliri Haberi

Vahdettin Köşkü geliri

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), bazı basın yayın organlarında yer alan SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu ve SGK bütçesinden herhangi bir ödemenin gerçekleştirilmediğini bildirdi.  

 SGK’dan yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Kurumumuz hakkında SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddialar yer almıştır. SGK kaynaklarından köşkün tadilatı için 172 milyon TL aktarıldığı hususu tamamen gerçek dışıdır.


Kurumumuzun iştirakleri arasında bulunan Taksim Otelcilik A.Ş.'nin Genel Kurulu’nca geçmiş yıllarda olduğu gibi sermaye artışı kararı alınmıştır. Şirketin ana hissedarı SGK olmadığı gibi sermaye artış kararında da belirleyici değildir. Taksim Otelcilik A.Ş ticari bir kuruluş olup, farklı faaliyetler üzerine de yatırımlarını gerçekleştirmektedir. Bu sermaye artışı kararına hissesi oranında sınırlı katılımının dışında bazı basın yayın...