03 / 05 / 2024

Vergi sisteminde son durum

Vergi sisteminde son durum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1961 yılından bu yana uygulamada olan Vergi Usul Kanunu'nu, günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini bildirdi.

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

Milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren Çiftçi Kayıt Sisteminde son başvuru tarihi belli oldu. Başvurular 2 Ocak 2024'de sona eriyor.

Sosyal yardım sisteminde son dakika gelişmesi: Milyonlara müjde geldi, ödemeler asgari düzeye çekilecek!

Meclise sunulan 12. Kalkınma Planı (2024-2028) kapsamında sosyal yardım sisteminin yeni detayları da yer aldı. Planda sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve yoksullukla mücadeleye ilişkin başlıklar bulunuyor.

Flaş iddia! Trafik cezalarında devrim gibi bir dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Hükümet vergi sisteminde modernleşmeyi masaya yatırırken, başta trafik olmak üzere, para cezalarının gelirle bağlantılı olmasını gündeme aldı. Bir diğer değişiklik de trafik cezalarında olması öngörülüyor. Bu kapsamda, sistemin baştan sona değişeceği iddia ediliyor.

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, vergi sistemine ilişkin konuştu. Destici, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır. Emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Bu nedenle, burada düzenlemeye ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Bağ-Kurlular dikkat! Torba yasada Bağ-Kur tescil affı olacak mı?

Bağ-Kurlular tarafından torba yasada Bağ-Kur tescil affının olup olmayacağı merak ediliyor. Bağ-Kur tescil affı çıktı mı, vergi affı son başvuru tarihi ne zaman? Tüm merak edilen soruların detayları haberimizde...

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Vergi affındaki son durumun ne olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 Vergi affında son durum!

Vergi sisteminde son durum Haberi

Vergi sisteminde son durum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1961 yılından bu yana uygulamada olan Vergi Usul Kanunu'nu, günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini bildirdi. Şimşek, "Yaklaşık 2 yıldır süren çalışma tamamlandı. Çeşitli kanunlarla birlikte toplam 521 madde, 321'e indirildi" dedi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, Türk vergi sisteminin temel taşlarından olan Vergi Usul Kanunu'nun yeniden yazımına ilişkin çalışmaların büyük ölçüde bittiğini söyledi.Söz konusu kanunun 1961 yılından bu yana uygulandığına işaret eden Şimşek, yarım asırlık kanunda yapılan değişikliğin, büyük bir reform niteliğinde olduğunu ifade etti.Şimşek, yaklaşık 2 yıldır süren büyük bir çalışmayla, kanunu günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini kaydetti.


Eylül 2013'te başladı

Konunun muhataplarının görüşleri alındı, ulusal ve uluslararası hukuk incelendiKanunun yeniden yazımıyla ilgili çalışmaların Eylül 2013'te başladığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:"Yazım sürecinde Türkiye Serbest Muhasebeci...