05 / 05 / 2024

yabancı türkiyeden aldığı eve ne kadar ödüyor

yabancı türkiyeden aldığı eve ne kadar ödüyor

2019’un ilk ayında 72 bin 937 konut satıldı. Teşviklerin devam etmesine rağmen firmalar umudu yabancı alıcılara bağladı.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Akaryakıt fiyatları aldı başını gitti! 26 Ağustos 2023 güncel akaryakıt fiyatları…

26 Ağustos Cumartesi akşamı saatlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde akaryakıt fiyatlarında güncellemeler yapıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncellenen motorin ve benzin fiyatlarıyla ilgili bilgiler…

Gram altın 154 TL birden düştü! Alan aldı, alamayan yarın alır! Altının efendisi İslam Memiş olacakları açıkladı!

Altının efendisi İslam Memiş, ikinci tur öncesinde altın fiyatlarındaki değişimleri değerlendirerek, ''Alan aldı, alamayan yarın alır'' diyerek altında olacakları peş peşe açıkladı.

A101 Xiaomi Redmi Note 11 Pro tükenince ''Aldın aldın'' ile Xiaomi Redmi Note 11'i indirimle satışa çıkardı!

Türkiye'nin önde gelen marketlerinden biri olan A101, Xiaomi Redmi Note 11 Pro tükenince ''Aldın aldın'' ile Xiaomi Redmi Note 11'i indirimle satışa çıkardı!..İşte ayrıntılar... Hemen bakın... Sakın kaçırmayın...

Antalya'da satılan her 4 konuttan 1'ini yabancılar aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Antalya'da 2022 yılında satılan 80 bin 459 adet konutun 21 bin 860'ını yabancıların aldığını dile getirerek, satılan bu konutların yüzde 40'ını Rusların aldığını dile getirdi.

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi! Benzin ve motorine dev zam

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklenirken araç sahipleri kötü haberi aldı. Brent petrolün 9 ayın dibini görmesinin ardından akaryakıt fiyatlarında büyük indirim beklentisi oldu. Ancak indirim beklenirken benzin ve motorine büyük zam geleceği öne sürüldü.

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisini yabancıların aldığını söyledi.

Metaverse çılgınlığı tam gaz: Arsaların yarısı Türkler'de!

Türkiye’deki Metaverse ilgisinin şaşırtan boyutlara ulaştığına dikkat çekiliyor. TÜBİTAK Bilgem Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, Metaverse’de yaklaşık 25 bin kişiye parsel satıldığını, bunun yarısını da Türklerin aldığını belirtti.

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.

Ev alan 18 bin yabancı Türk vatandaşı oldu!

Türkiye'de belli bir gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar Türk vatandaşlığı elde edebiliyor. Ocak 2017 ve Haziran 2021 yılları arasından  17 bin 968 yabancı ev alarak Türk vatandaşlığı elde etti.

yabancı türkiyeden aldığı eve ne kadar ödüyor Haberi

yabancı türkiyeden aldığı eve ne kadar ödüyor

Yabancılara yapılan konut satışları, 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 78’lik büyümeyle 39 bin 663 adet seviyesine çıkarken, toplam satışlar içindeki payı yüzde 2.88 seviyelerinde gerçekleşti. Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç'ın haberine göre, 2018 yılının 3. çeyreğinin sonunda gayrimenkul sahibi yabancılara sağlanan vatandaşlık hakkı için gerekli taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi ilekonut satışları da arttı. Satışların, yaklaşık olarak yüzde 39’u bu dönemde gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 14 bin 270 adet konut ile İstanbul, ikinci sırayı 7 bin 938 adet konut ile Antalya alırken ülke uyruklarına göre konut satışlarına bakıldığında ise ilk sırada 8 bin 205 adet ile Irak vatandaşları, ikinci sırada 3 bin 652 adet ile İran vatandaşları yer alıyor.

Bir yabancı yatırımcı...