07 / 05 / 2024

yasal imar düzelemeleri

yasal imar düzelemeleri

Ala,"Mesela imar konusunda. İmar konusunda düzenlemeler yaptık. Şimdi o düzenlemeleri yasal hale de getireceğiz, hayata geçireceğiz ve insanlar kendilerini rahatsız eden bu tür imar uygulamalarından kurtulmuş olacaklar." dedi.

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Kredi kartı borcunu ödemeyenlerde yüzde 52 artış oldu!

Bankalar Birliği verilerine göre temmuz ayında bireysel kredisini ödeyemeyenler 78 binden 96 bine çıkarken, bireysel kredi kartını ödeyemeyenler 100 binden 114 bine yükseldi. Yasal takibe düşenlerin oranı da yüzde 52 artışla 180 bine çıktı.

18. Madde uygulaması nedir? Hangi durumlarda 18. madde uygulaması kullanılır?

Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biri de 18 uygulaması ve maddesidir. Belirli kişileri ilgilendiren bu madde, yasal bir düzenlemedir. Peki 18. madde ve uygulaması nedir, hangi durumlarda kullanılır? İşte 18. Madde uygulaması ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Az önce açıklandı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı mayısta geriledi. Türkiye Bankalar Birliğince (TBB) yapılan açıklamaya göre, bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı 2023 yılı mayısında 76 bin kişi oldu.

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Bankaların kara listesinden nasıl çıkarsınız?  Banka sicilini temizlemek için ne yapmalı?

Türkiye’de geçtiğimiz yıl kredi kartıyla yapılan ödemeler 3,7 trilyon TL’yi bulurken, enflasyonun etkisiyle bütçesini denkleştiremeyen vatandaş, en çok market ve AVM’lerde kredi kartıyla harcama yaptı. Kredi kartı borcunu ödeyemeyip yasal takibe düşenlerin sayısı ise yüzde 136,8 artarak 831 bin kişi

Kredi kartı batağı derinleşiyor! Yasal takipteki kişi sayısı kaç kişi oldu?

Türkiye genelinde kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşünlerin sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre geçtiğimiz senenin Ocak-Kasım aylarını kapsayan 11 aylık döneminde kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısı bakın ne kadar ol

İstanbul Karaburun’a Kanal İstanbul ayarı geldi! 2.8 milyon metrekarelik alanın imar planları düzenlendi!

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki sevimli sahil kasabası Karaburun’a imar düzenlemesi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar belli oldu!

Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşenlerin sayısı Ocak-Temmuz döneminde 966 bin kişi oldu. Geçen yılın aynı döneminde 741 bin kişi yasal takibe girmişti.

Bankaya borcu olanlar dikkat! Paralar nerelere gidiyor?

Sadece yılın ilk beş ayında yasal takibe düşenlerin sayısı 2021 yılının aynı dönemine göre 340 bin kişi daha yükseldi. Bu şekilde yasal takipteki kişi sayısı toplamda 4,1 milyona çıktı. İşte detaylar…

Kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen 167 bin vatandaş daha yasal takibe alındı!

TBB Risk Merkezi verilerine göre; 2022'nin Mayıs ayında bireysel kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı yükseldi. İşte detaylar...

Bireysel iflas dalgası kapıda 4 milyon 147 bin kişi yasal takibe düştü

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkez'inin açıkladığı verilere göre borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen vatandaşın sayısı 4 milyon 147 bin 977'ye ulaştı. Öte yandan takipteki krediler hariç bireysel kredi kullanan kişi sayısı 1.6 milyon kişi artarak 36.1 milyon kişiye ulaştı.

yasal imar düzelemeleri Haberi

yasal imar düzelemeleri

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör olaylarının arkasında devletin bulunduğu iddialarına ilişkin, "Bunlar ciddiye alınacak şeyler değil" dedi.


Ala, AA'ya gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 


"HDP'li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın Twitter hesabından yaptığı, 'Bırakıp gitmeyeceksin. Terk etmeyeceksin. Bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin" açıklaması sorulan Ala, Buldan'ın öğretmenlere yönelik bu tehdidi izale edecek, ortadan kaldıracak yeni bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.


Milletvekilleri de dahil herkesin en önemli görevlerinden birinin, çocukların iyi bir eğitim almasını sağlamak olduğunu belirten Ala, "Bu eğitimi kim verecek, öğretmenler. Öğretmenlerimizin huzurunu, güvenliğini sağlamazsak, onları oralarda görev yapacak motivasyonla desteklemezsek, hatta bunun tersini yaparsak, doğrudan hem öğretmenlerimize hem çocuklarımıza en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Onun için bence silmiş olması iyi bir şeydir ama daha doğru olan onu giderici açıklama yapmaktır....